вівторок, 17 квітня 2007 07:00

Талісманом збірної обрали двох лелек

Оберігати збірну України на Олімпіаді-2008 у столиці Китаю місті Пекін будуть лелеки. Птахів намалював 28-річний полтавець Вадим Яковенко. На конкурсі його роботу обрали з понад 150 інших.

На малюнку двоє чорногузів — хлопчик і дівчинка. Вони у синіх картузах із гербом України. Обоє з розправленими крилами і лавровими вінками на шиї.

Яковенко працює у Полтавському домобудівельному комбінаті. Про конкурс дізнався через Інтернет.

— Завжди цікавився спортом. А коли по телебаченню транслюють, приміром, чемпіонат світу з футболу чи Олімпіаду, з телевізором не розлучаюся, — розповідає Вадим. — Спершу намалював "хлопчика"-олімпійця, розфарбував його на комп"ютері і відіслав.

Через кілька днів прийшла відповідь. Попросили завершити роботу — створити ще й жіночий образ.

Вадим придумав імена лелеченятам — Лель і Полель. Від Лелі походить "леліяти" — піклуватися про когось, а Полель — бог вогню, втілення мужності.

— Саме це потрібно буде нашим спортсменам під час змагань, — каже Яковенко.

За умовами конкурсу, права на емблему передаються Національному олімпійському комітету. Полтавцеві як переможцю вручили путівку до США в Атланту відвідати музей Олімпіади. Зображення решти дванадцяти кращих робіт прикрашатимуть календар Національного олімпійського комітету на 2008 рік.

Зараз ви читаєте новину «Талісманом збірної обрали двох лелек». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі