пʼятниця, 04 березня 2016 06:35

Таксистам пропонують 30 тисяч гривень на місяць

Американський сервіс електронного виклику таксі "Убер" оголосив набір водіїв у столиці. Пропонують 30 тис. грн на місяць. Обиратимуть серед тих, хто має понад три роки водійського ­стажу.

Проти появи "Уберу" виступили київські таксисти. У міської влади вимагають заборонити сервіс. Мовляв, витіснить їх із ринку перевезень та залишить без за­робітку.

— Дивує така позиція таксистів. "Убер" — це програма виклику таксі з мобільного. З її допомогою можна вибрати авто з бази сервісу та безготівково оплатити замовлення. Але для Києва це — не новина. У нас є кілька подібних програм, що працюють. Шкоди іншим таксистам вони не несуть, — каже експерт ­Антон Мойсеєнко, 33 роки.

Чому тоді водії протестують?

— Компанія працює в усьому світі й узяла курс на монополізацію таксомоторних перевезень. Влаштуватися туди водієм нелегко. Мають дуже жорсткі вимоги і правила. Крім того, таксисти накручують себе. Страшні міфи про сервіс сприймають як правду.

У місті працюють кілька ­десятків тисяч таксі. Півтори тисячі з них — ліцензовані. Решта — нелегали. Поява "Уберу" їм не ­заважатиме. Їздитимуть, як і ­раніше.

Які переваги сервісу для киян?

— Безготівковий розрахунок. Професійні водії та якісні автомобілі. Мінус може бути лише в ціні на перевезення. У столиці — занизька вартість послуг таксі. Найдешевший проїзд обійдеться у 50 гривень. Розцінки "Уберу" у країнах — різні. В Україні можуть починати з низьких тарифів на проїзд, поступово підвищуватимуть їх або стануть конкурентами в сегменті елітного таксі.

"Убером" у Києві користуватимуться туристи. Також ті, хто вдавався до послуг цього сервісу за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Таксистам пропонують 30 тисяч гривень на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі