пʼятниця, 14 січня 2011 00:30

Суд відмовився скасувати харківські угоди

Ратифікація харківських угод між Україною і Росією відбулася з грубим порушенням закону. Її потрібно скасувати. Таку позицію відстоює юрист із міста Феодосія в Криму 40-річний Костянтин Кулак. Із травня 2010 року він позивається з Верховною Радою. Справу розглядав Київський окружний адмінсуд. У вівторок 11 січня він відмовив у задоволенні вимог позивача.

Що змусило вас судитися з Верховною Радою?

— Обурило те, в який спосіб приймали закон про ратифікацію харківських угод. У сесійній залі не було кворуму. Зареєструвалися 211 депутатів, тоді як потрібно щонайменше 226. Деякі нардепи бігали по порожніх рядах і голосували замість відсутніх колег. Це грубі порушення регламенту Верховної Ради. Депутати повинні голосувати особисто. Вони не мають права передавати свій голос іншим.

Торік під час травневих свят я мав вільний час. Замість їхати на шашлики, підготував позов. Спершу суд збирався залишити його без розгляду. Але я домігся, щоб позов розглянули.

Як реагували судді на ваші вимоги?

— Розумію, що для них позов незручний. Правові позиції обґрунтовані, але я навіть не сподівався, що суді ризикнуть бодай частково задовольнити мої вимоги. Це може мати політичний резонанс. З іншого боку сидіти склавши руки я також не міг.

Які докази ви подали?

— Я надавав інформаційні повідомлення з інтернету про перебіг подій у парламенті під час ратифікації. Якби суд мав на меті дослідити матеріали — докази знайшлися б. Замість цього на засіданні суду я був змушений доводити, що протиправні дії Верховної Ради справді порушують мої права як громадянина України. Суді не пояснили, чому відмовили задовольнити мій позов. Сказали, пізніше у письмовій формі надішлють.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовився скасувати харківські угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі