четвер, 21 січня 2010 23:08

Столичну мерію продали за 2800 гривень

Автор: фото: Леонід ЄЗЕРСЬКИЙ
  Письменник Віталій Капранов (праворуч) слухає пропозиції із зали на купівлю будівлі столичної мерії під час символічного аукціону. Його провели у приміщенні книгарні ”Сяйво” в центрі Києва
Письменник Віталій Капранов (праворуч) слухає пропозиції із зали на купівлю будівлі столичної мерії під час символічного аукціону. Його провели у приміщенні книгарні ”Сяйво” в центрі Києва

"Хто дає 2200? — питає письменник Віталій Капранов, вимахуючи дерев"яним молоточком. Із таким працюють ліцитатори — професійні ведучі торгів. — Мерія 1957 року побудови. Приміщення практично нове. Тільки актова зала розрахована на 1200 місць".

— Плачу 2800. А мерію разом із "шановним" Черновецьким і усією його компанією пропоную переселити на Троєщину (спальний район у Києві, не має зв"язку з метрополітеном. — "ГПУ"). Може, тоді там побудують метро. На Хрещатик, 36 переселимо Музей історії Києва, книгарні та майстерні, приміщення яких було знищене, — вигукує киянин 32-річний Ярослав Биструшкін. Він символічно купив на аукціоні будівлю Київської мерії на Хрещатику, 36. Запропонував найвищу ціну. Торги днями провели книгарня "Сяйво" і громадський рух "Україна — зона культурного лиха".

Віталій Капранов стартову ціну 10-поверхової будівлі мерії визначив у 200 грн. Розповів, що новому власнику доведеться провести там дезінфекцію.

— Сьогодні мерія на Хрещатику використовується з нецільовою метою. Ми обирали людей, щоб вони виконували функції влади, керували господарством Києва. А вони за рахунок приміщення набивають власні кишені. Тому його використання — нецільове. На цій підставі ми продаємо мерію, — пояснює Капранов присутнім. У залі переважно журналісти та письменники.

— Будинок продається разом із Черновецьким чи окремо? — запитує учасник.

— Разом. Черновецького звідти ще треба буде викурити, — сміється Віталій Капранов.

Після купівлі Ярославу Биструшкіну вручають символічний акт прийому-передачі об"єкта.

— Продайте ще Верховну Раду, — вигукує хтось із зали.

Шевченківська районна рада продала приміщення книгарні "Сяйво" фірмі "Абріль-студіо". За 1 кв. м покупець платив $926. Загальна площа магазину 364 "квадрати". Ріелтори оцінюють вартість одного в $10 тис.

Костянтин Комарницький веде юридичні справи "Сяйва". Каже, аукціон має "вибити підґрунтя з бандитів". Книгарню тайкома продали з аукціону у вересні 2009-го.

Зараз "Сяйво" працює. Доки колектив намагається відстояти приміщення, на вході патрулює міліція. Вона перешкоджає його захопленню. "Абріль-студіо" вимагала, аби книгарня виїхала з 1 січня 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Столичну мерію продали за 2800 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі