пʼятниця, 04 березня 2016 00:50

Станіслава Краснова підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами

Голову кримського відділення цивільного корпусу "Азов" 29-річного Станіслава Краснова забрали до лікарні із зали Шевченківського райсуду Києва 2 березня. Медики діагностували в нього гіпертонічний криз, закриту черепно-мозкову травму, забій м'яких тканин і розтягнення правого гомілковостопного суглоба.

Станіслав Краснов — уродженець Сімферополя. До 2013 року працював оперуповноваженим Київського райвідділу міліції міста. Далі був помічником нардепа-"свободівця" Едуарда Леонова. Після початку АТО вступив до добровольчого батальйону "Крим". Восени торік очолив громадську організацію "Цивільний корпус "Азов-Крим". Краснова затримали в селі Щасливе Бориспільського району на Київщині в ніч на 29 лютого. Знайшли в нього 42 кг пластикової вибухівки й 10 гранат. Чоловіка побили, бо чинив опір і намагався втекти, повідомляють у Службі безпеки.

— Також він має зв'язок із Федеральною службою безпеки з 2014 року. На останній зустрічі в Білорусі обговорював із російським куратором використання вибухівки. Ще мав підготувати вбивство активіста в Херсонській області на межі з Кримом. Є відомості, що передав росіянам списки бійців полку "Азов", — розповідає керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

— Коли Станіслава затримали, зв'язали руки, ноги, заліпили очі скотчем. Затягли в ліс і близько шести годин катували. Вимагали визнати, що він сховав зброю, — каже адвокат Краснова Андрій Мамалига, 46 років.

— З приводу моїх відносин зі спецслужбами інших країн я одразу повідомляв нашим спецслужбам, — говорить Станіслав Краснов. — Справу сфальсифікували через мою активну участь у блокаді Криму. Я там був востаннє менше тижня тому. Тоді світло для півострова знову увімкнули. Можливо, боялись, що я його якось вимкну.

На засіданні 3 березня Генпрокуратура просила взяти Станіслава Краснова під варту з можливістю внесення 20 млн грн застави.

Зараз ви читаєте новину «Станіслава Краснова підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі