пʼятниця, 06 травня 2016 06:40

Середній чек у кафе на свята зростає до двох тисяч гривень

— З початку травня у кав'ярнях і ресторанах починається "врожайний сезон". На свята середній чек за столик — 2 тисячі гривень. Це вдвічі більше, ніж у звичайні вихідні, — розповідає 21-річний Станіслав Терещук. Працює офіціантом у кав'ярні в столичному торговельному центрі "Дрім Таун".

— Найчастіше замовляють алкогольні коктейлі: мохіто, текілу санрайз, космополітен і маргариту. Дітям беруть ванільний і банановий молочні коктейлі, лимонад.

— Торік 9 травня відвідувачка за вечір випила 12 алкогольних коктейлів, з'їла півтора великих чизкейки. "Посиділа" майже на 2 тисячі гривень. Пересіла за барну стійку. Виголошувала тости за нашу перемогу на Донбасі. Хвалилася, що регулярно жертвує гроші бійцям АТО. Розповідала, як купила норкову шубку під колір свого "Лексуса". Як в ювелірному вагалася між рубіновим і діамантовим кольє і вирішила придбати обидва. Сиділа до опівночі, вже всі відвідувачі порозходилися. Заклад працює до останнього клієнта.

Коли віддали чек — зблідла. Сказала, що грошей не має, бо того дня купила собі нові чоботи за 7 тисяч. Думали викликати міліцію, а довелося — "швидку". Після останнього коктейлю її знудило. Розрахувалася через тиждень. Більше не приходила, — розповідає 22-річний Олексій Шаповал, бармен однієї з кав'ярень у центрі.

— Минулого року наш адміністратор вирішив залучити клієнтів ­акцією "Прийди з домашнім улюбленцем — отримай знижку 10 відсотків". 60-річні чоловік та жінка привели шпіца. Замовили дві пасти з куркою. Для собаки попросили щось дієтичне. Запропонувала парові котлети з телятини з руколою й артишоками. Цілий вечір жінка годувала собаку м'ясом із ложки. Самі поїли на 130 гривень, а шпіц — на 200, — говорить 19-річна Анастасія Ворон, офіціантка кав'ярні "Фегафредо Занетті Еспрессо".

— Торік до нас прийшов засмучений хлопець. Довго сидів сам, пив каву. Вирішила підняти йому настрій — запропонувала шоколадний торт за рахунок закладу. Познайомилися. Цієї зими одружилися, — розповідає 26-річна Юлія Лук'яненко, адміністратор ресторану.

Зараз ви читаєте новину «Середній чек у кафе на свята зростає до двох тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі