четвер, 16 серпня 2007 07:09

Щоб урятувати кота, розбили стіну у квартирі

11 серпня в Черкасах урятували 10-річного персидського кота Амадея. Домашній улюбленець сім"ї Ткачових майже тиждень провів у вентиляційній шахті будинку N55 на вул. Гагаріна.

— 7 серпня господар ремонтував на вхідних дверях замок. Кіт вискочив у коридор і зник, — розповідає помічник начальника Головного управління МНС України в Черкаській області 40-річний Костянтин Проценко. — Господарі його шукали, навіть оголошення розвісили. А він впав у вентиляційну трубу.

Ткачови зверталися до РЕУ, але там відмовилися допомогти. Мовляв, вони вичищають технічні колодязі тільки від муміфікованих останків тварин і лише при нагоді.

— Ми на нитці в кришечці спускали йому воду. Коли затихав, я фотографувала, бачила, що очі світяться. Значить, живий, — згадує 16-річна Тетяна Ткачова.

Кота можна було врятувати, розбивши стіну у квартирі на першому поверсі. Однак господар помешкання 30-річний Юрій Бережний відмовився. Мовляв, він тільки два місяці тому зробив ремонт. Зрештою, Ткачови звернулися до МНСників, і ті вмовили Бережного пожертвувати стіною.

— Ми сказали: якщо кіт помре, то самому доведеться стіну розбирати, — каже Проценко.

Господар за годину пробив отвір перфоратором, і тварину повернули господарям. Ткачовим довелося заплатити Бережному за розбиту стіну. Суму Ткачови називати відмовилися, — Дасть Бог, відробимо, головне, що наш Амадей живий, — каже господиня.

Зараз ви читаєте новину «Щоб урятувати кота, розбили стіну у квартирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі