пʼятниця, 07 травня 2010 09:59

Що ви знаєте про Другу світову війну?

Олександр Восьмушко, 11 років, Вінницька школа N2, шостий клас:

— Почалася війна десь 1934 року, а закінчилася 1937-го. Воювали Радянський Союз і Німеччина. Знаю тільки, що в нашій школі був штаб німецький.


Роман Грачов, 14 років, Львівська школа N75, восьмий клас:

— Почалося все через сварку Гітлера і Сталіна, якщо так можна сказати. І росіяни, і німці хотіли більше землі собі забрати. Через те, шо воювали на території України, наші воїни УПА билися і з тими, і з тими. Дивився фільм про атаку японців на американський Перл-Харбор. Там ше красавчік Бен Афлек знімався. Він подобається моїй сестрі.


Ігор Бербеницький, 15 років, Вінницька школа N23, дев"ятий клас:

— У Сталіна помічником був Берія, багато своїх людей повбивав. Кажуть, що загинули 20 мільйонів радянських людей. Чув, що знущалися над полоненими в концтаборах. Одному чоловікові без наркоза почку вирізали. А потім обратно в камеру посадили. Для простих людей війна була великим горем.


Петро Дащенко, 11 років, Івано-Франківська школа N16, п"ятий клас:

— Читав книжку про війну "Гарячий сніг". Там про маршала Жукова, але вже не пам"ятаю, хто він такий був, бо давно читав. Ми ще на історії Другу світову не вчили, тільки до Першої світової дійшли. Але про Сталіна знаю. Він був жорстокий. Як тако на нього хтось не так подивиться, чи щось криве скаже, то зразу розстрілював. Сталін причетний до війни. Гітлер тоже. Він був президент Німеччини.


Андрій Кнуренко, 15 років, дев"ятий клас Вінницької фізико-математичної гімназії N17:

— У Великій вітчизняній війні багато країн брало участь. І СССР, і Японія, і Німеччина, і Америка. Почалася вона 24 червня 1941 року. А закінчилася 9 травня 1945-го, так само, як і Друга світова. Це одне й те саме. Полководців забув, а з розвідників згадую тільки Штірліца.


Василь Коцюк, 11 років, Івано-Франківська школа N16, п"ятий клас:

— Друга світова війна почалася 1935 року. Вона була погана для України. Українців примушували битися самих проти себе. Українці мали своїх Січових стрільців, і вони ними нападали. Я не знаю, хто такі фашисти.

Зараз ви читаєте новину «Що ви знаєте про Другу світову війну?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі