четвер, 09 вересня 2021 00:30

Школярі масово отруїлися

Масове отруєння школярів сталося в київській гімназії №19 на вул. Межигірській. У дітей підвищилася температура та погіршилося самопочуття після харчування в їдальні, заявили батьки. Вони теж почали звертатися до медиків.

— У мене нудота, блювота, болить живіт, — розповідає мати двох учнів Валерія Зелінська. — Спочатку симптоми з'явилися в молодшої дитини, та зараз усе добре. Але захворів старший син.

Перші симптоми у школярів гімназії проявилися 2 вересня. Наступного дня в однієї учениці виявили норовірус — кишкову інфекцію.

— За даними батьків, які повідомляли про отруєння телефоном, захворіли максимум 57 осіб. Вони були відсутні у школі. Але медично підтвердили погіршення стану в 10 осіб. Підозра на норовірус є в п'ятьох, — каже начальник головного управління Держпродспоживслужби Києва Олег Рубан, 48 років. — Інфекція нова при таких спалахах у школах. Передається не лише з харчами, а й контактно-побутовим і повітряно-крапельним шляхом. У Київській міській державній адміністрації вирішили розмежу­вати колектив на 72 години. Це термін інкубаційного періоду вірусу. Якщо не буде нових випадків, навчання продовжиться.

Держпродспоживслужба відібрала зразки їжі, питної води в кулерах.

— Перевіряємо, чи не був носій вірусу серед персоналу, — додає Олег Миколайович. — Інфекція лікується. Ускладнення можливі в людей із зони ризику. Тривала діарея може призвести до зневоднення.

Усі приміщення в школі обробили, заявили у КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Школярі масово отруїлися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі