пʼятниця, 30 серпня 2019 07:41

Сенцова можуть обміняти на Вишинського

Автор: ФОТО З САЙТА TRIBUN.COM.UA
  Головного редактора інформаційного агентства ”РИА Новости Украина” Кирила Вишинського звинувачують у державній зраді
Головного редактора інформаційного агентства ”РИА Новости Украина” Кирила Вишинського звинувачують у державній зраді

28 серпня Київський апеляційний суд звільнив із-під варти головного редактора інформаційного агентства "Новости Украина" 52-річного Кирила Вишинського, якого звинувачують у державній зраді та роботі на російські спецслужби. Його можуть обміняти на українського політв'язня в Росії Олега Сенцова, 43 роки.

Вишинський пробув за ґратами рік і три місяці. Суд арештував його у травні 2018-го після обшуків Служби безпеки України в офісі "РИА Новости Украина". 28 серпня пропагандист написав заяву, в якій погодився взяти участь в обміні.

Про великий обмін полоненими між Україною та Росією стало відомо на початку серпня. Президент Володимир Зеленський заявив, що тривають переговори і звільнення політв'язнів можливе в останні дні серпня. Цю інформацію підтвердили в Адміністрації президента ­Росії.

Станом на ранок 29 серпня є інформація, що можуть обміняти 24 полонених моряків і вісьмох політв'язнів — Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Павла Гриба, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Романа Сущенка, Євгена Панова й Олексія Сизоновича. Усі вони перебувають у московському слідчому ізоляторі "Лефортово".

У Москву 28 серпня етапували бранця Олега Сенцова, повідомляють російські ЗМІ. Він має прибути у слідчий ізолятор "Бутирка".

— Олег мені не подзвонив, хоча 28 серпня був якраз місяць, як телефонував, — каже Людмила Сенцова, матір ­Олега. — А він рівно через місяць дзвонить.

Адвокат Сенцова Дмитро Дінзе не підтвердив і не спростував інформації про етапування.

Українця незаконно посадили у в'язницю нібито за організацію терактів у Криму 2014-го. Дали 22,5 років в'язниці та доправили в колонію суворого режиму "Белый Медведь" у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Зараз ви читаєте новину «Сенцова можуть обміняти на Вишинського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі