вівторок, 07 липня 2009 18:19

Село Жовтневе хочуть перейменувати на Джексон

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Депутат Запорізької облради Олег Кислицин, 48 років, запропонував перейменувати село Жовтневе Токмацького району на честь покійного американського співака Майкла Джексона.

— Майкл Джексон — легендарна особистість. Його любили мільйони за творчість і прагнення до свободи. Якщо ми назвемо село його іменем, воно стане туристичною Меккою. Сюди можна приманити інвестиції, побудувати музей співака. Відкрити розважальний заклад у його стилі, влаштовувати там конкурси двійників. Ми можемо привабити в регіон тисячі туристів і мільйони гривень, — обґрунтовує свою ініціативу Олег Кислицин. Додає, що питання про перейменування села виноситиме на обговорення депутатської комісії, а потім на засідання обласної ради.

Голова Запорізької облради Олександр Нефьодов на прес-конференції у вівторок сказав, що вперше чує про цю ідею. Селяни дізналися про неї від журналістів.

— Нам офіційно ніхто не повідомляв про це, — відказує сільський голова Наталія Антипенко, 37 років.

Секретар сільської ради, яка не захотіла називатися, дивується, чому обрали саме Жовтневе.

— У нас знають про такого співака. Але палких шанувальників тут немає. Усіх цілком задовольняє ця назва, — говорить.

У селі живе 807 осіб. Його перейменовували чотири рази. 1797-го воно називалося Нижній Куркулак. З 1933-го — Гаврилівка, за п"ять років — Ворошилівка. Жовтневим село стало з 1958-го.

Зараз ви читаєте новину «Село Жовтневе хочуть перейменувати на Джексон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі