пʼятниця, 03 вересня 2010 00:48

Шахраї називалися чиновниками

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

— Гість назвався Дмитром Івановичем, — згадує продавщиця 37-річна Оксана.Показав посвідчення інспектора громадської організації "Департамент захисту прав споживачів" за номером 2709 від 27 вересня 2009 року. Я все переписала у блокнот. Сказав, дасте 200 гривень — довго не перевірятиму. Гроші дала, це зняла камера. Через пару днів міліція викликала на очну ставку. Його затримали.

Кілька випадків шахрайства фіксували в магазинах сіл Кіровоградського району навколо обласного центру. До магазину заходили двоє. Знаходили прострочені товари, лякали штрафами. Брали гроші, аби не штрафувати.

У Кіровоградському райвідділі міліції кажуть: за шахрайство порушили кримінальну справу. Підозрюваних троє. Усі на підписці про невиїзд. У районі знають вісім таких випадків. Під підозрою — представники громадської організації "Департамент захисту прав споживачів у Кіровоградській області". У ньому 50 осіб, із них 20 мають посвідчення з фото та "мокрими" печатками.

Зі слів Юрія Арбатова, начальника обласного управління у справах захисту прав споживачів, таку організацію зареєстрували в Знам"янському районі Кіровоградщини у вересні 2006-го. За статутом вона вивчає громадську думку.

— Ми готуємо позови про скасування реєстрації цієї громадської організації. Вони порушують закон, підривають авторитет держави.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї називалися чиновниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі