вівторок, 21 липня 2009 07:29

Шахрайка виманила у пенсіонерки 9500 гривень

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

14 липня об одинадцятій ранку біля будинку 77-річної Наталії Сміщук із села Вербка Чечельницького району Вінниччини зупинилися салатові "жигулі". З них вийшла у сонцезахисних окулярах повна смаглява жінка, на вигляд років 35–40. Представилася працівником районного управління праці та соцзахисту. Сказала, що найближчим часом у країні буде грошова реформа. Щоб не втратити гроші, порадила поміняти гривні на євро. Сміщук поміняла 9500 грн. Отримані євро були фальшиві.

— Скільки ми попереджаємо людей, скільки просимо не мати справу з незнайомими, а все одно ведуться, — каже голова села Сергій Блиндур, 38 років. — Перед цим у Наталі Федорівни була поминальна вечеря по сестрі, то вона ще й пригостила шахрайку. Це бачила сестра милосердя Таміла Атаманенко, яка опікується пенсіонеркою. Вона прийшла їй води  принести. Але Сміщук сказала, що в неї гості.

Те, що євро фальшиві, виявив племінник пенсіонерки Андрій Лебідь. Він повідомив у міліцію.

— Через день правоохоронці затримали водія "жигулів", — продовжує Сергій Блиндур. — Це циган із Піщанського району. Його напарниця втекла, її шукають. У сусідньому селі Куренівка ця пара видурила у людей 15 тис. грн.

"Грошовою реформою" шахраї користуються для видурювання грошей уже не перший рік. Такі випадки траплялися у Донецькій області та в Росії. Зловмисники забирали всі заощадження пенсіонерів, нові купюри обіцяли привезти за кілька днів.

Зараз ви читаєте новину «Шахрайка виманила у пенсіонерки 9500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі