четвер, 05 січня 2012 00:00

Руслан Масляник чіпляв на електродріт новорічний дощик

13-річного Руслана Масляника вдарило електрострумом, коли він закидав новорічний дощик на високовольтну лінію залізничної станції Гребінка на Полтавщині.

— Це сталося 2 січня о 16.00 на пішохідному мосту через колію, — розповідає Володимир Баранівський, 35 років, з Гребінківського райвідділу міліції. — Під ним проходить лінія високої напруги потужністю 27 тисяч вольт. Дитина кинула дощик, і її сильно вдарило током. Черговий по станції побачив вспишку, потім почув крик. Побіг туди, почав тушити на хлопцеві одяг.

О 16.20 "швидка" привезла Руслана в хірургічне відділення залізничної вузлової лікарні.

— У хлопця обпечено 20 відсотків тіла, — говорить 39-річний Ігор Круглян, заввідділення. — Найбільше постраждала права рука, там глибокі опіки. Треба робити пересадку шкіри. Після удару струмом на дитині загорівся одяг, тому пошкоджені грудна клітина й голова.

Струм через руку увійшов у праву лопатку. Лікарі кажуть, це врятувало підлітку життя.

— Якби ток пройшов через ногу і вийшов через руку або вдарив у ліву сторону, наслідки були б значно тяжчі, — додає Ігор Круглян. — Така напруга, зачепивши внутрішні органи, убила б хлопця на місці.

Руслан Масляник весь час був при свідомості. Медики провели протишокову терапію, обробили рани, дали знеболювальне. За добу мати забрала його до Києва в опіковий центр. Там продовжать лікування.

— Ми пропонували відвезти його в Полтаву або Кременчук, але жінка не схотіла, — пояснює Ігор Круглян. — Їм до столиці ближче.

Лікарі кажуть, протиопікове лікування тривале й дороге. Щоб дитина повністю одужала, потрібно буде щонайменше 10 тис. грн.

Руслан живе з матір'ю у місті Ірпінь на Київщині. Вона вдруге одружена. На новорічні свята приїхав у Гребінку до тата Михайла. Той мешкає з батьками.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Масляник чіпляв на електродріт новорічний дощик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі