четвер, 19 березня 2020 00:20

Росія збільшує чисельність армії в Криму

Росія нарощує кількість військових в анексованому Криму. Вже має там 32,5 тисячі армійців — у 2,5 разу більше, ніж було до окупації півострова 2014 року.

Про це каже Вадим Скібіцький із Головного управління розвідки Міноборони:

— Нарощують і озброєння — бойові кораблі, авіацію. Мають майже весь спектр бомбардувальних і винищувальних літаків. За нашими оцінками, чисельність особового складу зросте до 40 тисяч.

— Це робиться не для захоплення України. Основне — продовження експансії в Африці, важелі впливу на Туреччину. Головний погляд РФ направлений на Сирію, де триває її конфлікт із Туреччиною, НАТО, США. Крим — привабливе місце для накопичення і переправлення туди військ, — говорить військовий аналітик Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Ігор Козій, 60 років. — Для України є загроза. Але чисельність армії нічого не означає. Треба враховувати реально сформовані бойові одиниці — бригади й тактичні групи наступального характеру. Якщо ж російські війська розташовані у районах базування Чорноморського флоту, а наземний контингент займає оборонну структуру — це не схоже на підготовку до атаки.

Зараз ви читаєте новину «Росія збільшує чисельність армії в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі