вівторок, 01 серпня 2017 00:30

П'ятьох бійців Україна втратила 20 липня

Протягом місяця загинули 47 воїнів

Публікуємо поіменний список полеглих у липні захисників України. Відомо про смерть 47 бійців. 25 — бойові втрати. Інформація про деяких — неповна. Наймолодшим із загиблих було по 19 років, найстаршому — 62. П'ятьох бійців Україна втратила 20 липня — найбільше за добу. Того ж дня вісім воїнів дістали поранення. Найспокійнішими на фронті були 4, 9, 13, 16, 22, 25, 28 липня. У ті дні обійшлося без поранень, повідомляє прес-штаб АТО.

У зоні АТО з 00:00 24 червня до 31 серпня чинне "хлібне" перемир'я. Оголосили його, щоб зібрати врожай.

1 липня

Володимир СІНІЦИН, 24 роки, із Новомиколаївки Новотроїцького району на Херсонщині підірвався на розтяжці біля Пісків Ясинуватського району Донеччини. Служив у 57-й бригаді ЗСУ.

Сергій "Киргиз" ДЯДЧЕНКО, 37 років, із села Шевченкове Звенигородського району Черкащини підірвався на розтяжці біля Пісків. Старший сержант у 57-й бригаді. Залишилися матір, дружина, сестра та брат.

3 липня

Андрій СМЕТАНІН, 35 років, із села Різдвянка Новомиколаївського району Запоріжжя загинув від кулі снайпера біля Світлодарської дуги на Донеччині. Старший сержант у 53-й бригаді ЗСУ. Залишилися матір, дружина та донька.

4 липня

Володимир БРИЧАК, 40 років, із міста Берегове на Закарпатті загинув від кулі снайпера в серце неподалік Торецька на Донеччині. Служив у 128-й бригаді ЗСУ.

6 липня

Романа НЕТЕСУ, 19 років, із села Демидівка Решетилівського району Полтавщини вбив снайпер біля села Кримське Новоайдарського району Луганщини. Старший солдат, водій у 58-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки та молодший брат.

9 липня

Олексій ТИМОЩУК, 36 років, із Вінниці 29 червня під час обстрілу біля села Гнутове під Маріуполем дістав осколкові поранення голови, очей, грудної клітки, живота. Помер у лікарні. Старший солдат, навідник у 59-й бригаді ЗСУ. Залишилися матір, сестра, дружина, двоє синів і донька.

10 липня

Віталій "Лютий" БАБКОВ, 29 років, із села Агробаза Мангушського району Донеччини підірвався на розтяжці біля Станиці Луганської. Служив у 54-му розвідувальному батальйоні. Залишилися матір та сестра.

12 липня

Володимир ТУРЧИН, 27 років, із міста Жовква на Львівщині отримав численні поранення під час обстрілу Зайцевого на Донеччині. Помер у лікарні. Сержант у 128-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки та наречена.

14 липня

Ігорю КИСТЕРНОМУ, 30 років, із міста Семенівка на Чернігівщині снайпер поцілив у серце біля Новотошківського на Луганщині. Старший сержант, командир відділення гранатометників 58-ї бригади. Залишилися матір та сестра.

15 липня

Дмитро НАУМОВ, 33 роки, із села Дар'ївка Білозерського району Херсонщини підірвався на міні в зоні АТО на Донеччині. Старший сержант у 57-й бригаді ЗСУ. Залишилася дружина та троє синів.

18 липня

Золтан БАЛАЖ, 22 роки, із селища Королево Виноградівського району Закарпаття загинув від осколкових ран поблизу Зайцевого на Донеччині. Служив у 128-й бригаді. Залишилися батьки, дружина та дворічна донька.

Володимир БУЛІЧЕНКО, 41 рік, із села Раденськ Олешківського району Херсонщини загинув під час обстрілу біля селища Невельське Ясинуватського району Донеччини. Молодший сержант, водій у 57-й бригаді. Залишилися матір та дві доньки.

19 липня

Максим ІСАЄНКО, 19 років, із Харкова загинув від кулі снайпера неподалік Мар'їнки на Донеччині. Служив у 92-й бригаді. Залишилися батьки.

Руслан "Галіфе" КОНЮША, 22 роки, з Лисичанська на Луганщині загинув від вибуху стрибучої осколкової міни під Новотошківським. Жив у Луганську. Старший солдат у 58-й бригаді ЗСУ. Залишилася матір та троє братів.

Роман ДИТИНЧЕНКО, 1986 року народження, загинув від вибуху стрибучої міни під Новотошківським. Старший солдат у 58-й бригаді ЗСУ.

Ілля ТИМОФІЇВ, 43 роки, із села Першотравневка Компаніївського району Кіровоградської області загинув від вибуху стрибучої міни під Новотошківським. Старший солдат у 58-й бригаді. Залишилися дружина, однорічний син і дві доньки.

20 липня

Сергій "Сіріус" ГЛАДКИЙ, 21 рік, із села Юрки Козельщинського району Полтавщини загинув під Горлівкою. Куля снайпера поцілила в ліве око. Молодший сержант, командир бойової машини в 128-й бригаді ЗСУ. Залишилися батьки та молодший брат.

Олександр СЕНЬ, 49 років, із міста Верхньодніпровськ Дніпропетровської області загинув від поранення під Красногорівкою на Донеччині. Служив у 92-й бригаді.

Віктор ЧОРНОБАЙ, 34 роки, із міста Кремінна на Луганщині загинув у свій день народження під Красногорівкою, прикривши собою побратима. Служив у 92-й бригаді.

Боєць 92-ї бригади ЗСУ загинув під Красногорівкою. Ім'я поки не повідомляють.

Олег "Спец" ЧЕРНОКОНЬ, 38 років, із Києва загинув від міни біля шахти "Бутівка" на Донеччині. Молодший сержант, снайпер-інструктор, командир відділення 72-ї бригади. Залишилася дружина та двоє дітей.

21 липня

Олексій КАЛАБІШКА, 41 рік, із села Плоске Свалявського району Закарпаття підірвався на вибухівці поблизу Горлівки на Донеччині. Прапорщик, служив у 128-й Закарпатській бригаді. Залишилися дружина та двоє дітей.

22 липня

Федір ПЛЯШКО, 51 рік, із села Озерськ Дубровицького району Рівненщини загинув у зоні АТО на Луганщині. Жив у Дубровиці. Служив у 14-й бригаді ЗСУ. Залишилися дружина, троє дорослих синів та двоє онуків.

27 липня

Іван НОСАЧ, 43 роки, із села Скотареве Шполянського району Черкащини загинув під час обстрілу біля Водяного на Донеччині. Служив снайпером. Залишилися дружина та двоє 16-річних дітей.

29 липня

Один військовий загинув під Красногорівкою.

Двоє вчинили самогубство

Серед втрат — 22 випадки смерті не в бою.

2 липня

Сергій ГРИБУК, 37 років, із села Омеляне Шацького району Волині помер від серцевої недостатності біля міста Попасна на Луганщині. Сапер 10-ї бригади ЗСУ.

6 липня

Валерій КОНОВАЛЕНКО, 25 років, із села Погреби Глобинського району Полтавщини загинув в аварії. Служив в АТО у складі 107-го артилерійського полку ЗСУ.

7 липня

Юрій ГАЛУШКО, 62 роки, із села Стовпець Дубенського району Рівненщини помер від важкої хвороби. Ліквідатор аварії на ЧАЕС. Брав участь у боях під Дебальцевим та біля Донецького аеропорту.

Анатолій "Прапор" ФЕСЮК, 40 років, із села Городківка Крижопільського району Вінниччини після повернення з війни вчинив самогубство. Служив у 40-му полку Нацгвардії. Залишилася матір, дружина та донька від першого шлюбу.

10 липня

Олег КРИВЕЦЬ, 27 років, із Києва вчинив самогубство. Завдав дружині 40 ножових поранень. Перерізав їй горло, а собі — вени.

Андрій "Вірний" ЛЕВИЦЬКИЙ із села Прошова на Тернопільщині загинув в аварії. Жив у Києві. Доброволець ДУК "Правий сектор". Залишилася дружина та донька.

Володимир ГРИГОРІВ, 38 років, із села Отинія Коломийського району Івано-Франківщини помер удома. Учасник АТО.

Руслан ШПІНДА, 39 років, із села Любимівка Нововоронцовського району Херсонщини загинув під час навчань на полігоні "Широкий Лан" під Миколаєвом. Старшина 79-ї бригади ЗСУ. Одружений.

Леонід "Бріз", "Волноріз" ТОПАЛОВ, 49 років, з Одеси помер від серцевого нападу. Служив у 54-й бригаді ЗСУ. Залишилися син та донька.

11 липня

Михайло "Дід" ДРОЗДОВСЬКИЙ, 60 років, із міста Чортків на Тернопільщині загинув, рятуючи дітей. Ті потрапили у вир на річці Серет. Сапер 14-го батальйону "Черкаси". 1,5 року воював в АТО. Залишилися дружина, син та донька.

12 липня

Максим КЛУСОВ, 23 роки, із селища Крижопіль на Вінниччині загинув в аварії під час виконання службових обов'язків на Херсонщині. Матрос, командир бойової машини піхоти 32-го полку ВМС. Залишилися матір та молодший брат.

Вадим ГРИЦЬ, 24 роки, із села Дунковиця Іршавського району Закарпаття загинув в аварії. Служив у 128-й бригаді, воював за Луганський аеропорт і Дебальцеве. Залишилися батьки та сестра.

Микола "Тінь" КОВАЛЕНКО, 33 роки, із міста Сквира на Київщині помер у лікарні. З січня 2015-го по квітень 2016-го служив в АТО за мобілізацією. Залишилися батьки та брат.

17 липня

Володимир "Монгол" БАБІЙ, 21 рік, із села Гаразджа на Волині помер від раку. Розвідник у 54-й бригаді ЗСУ. Залишилися матір і молодший брат.

18 липня

Дмитро БАБИЧ, 25 років, із селища Зарічне на Рівненщині загинув від розриву гранати, яку приніс додому до товариша. Учасник АТО. Залишилися батько та сестра.

24 липня

Віктор СТЕЛЬМАХ, 35 років, із села Воля Задеревацька Стрийського району Львівщини загинув в аварії. Учасник АТО. Залишилися батьки, дружина, дві доньки та син.

Віктор СУПРУН, 47 років, із міста Погребище на Вінниччині загинув від вибуху гранати у власному будинку. Доброволець батальйону "Айдар".

Олексій "Шах" ВАГНЕР, 37 років, із Білої Церкви на Київщині загинув під час стрілянини в Дніпрі. Жив у місті Тернівка на Дніпропетровщині. Нападники відкрили вогонь з автомата Калашникова. Доброволець 93-ї бригади ЗСУ. Брав участь у боях за Мар'їнку та Красногорівку 2014-го. Залишилися батьки та 8-річний син

Максим "Щука" ІВАЩУК, 36 років, із Дніпра помер у лікарні від ран, отриманих під час стрілянини в Дніпрі. Боєць 59-ї бригади. Залишилися дружина та 15-річна донька.

25 липня

Загинув офіцер 11-го ракетного полку повітряного командування "Захід". Триває розслідування.

27 липня

Андрій ПРИКАЗЧИКОВ, 39 років, із Мелітополя Запорізької області помер від інсульту. Учасник АТО.

Ілля ГРУБИЙ, 26 років, із міста Жашків на Черкащині помер у липні. Обставини та час з'ясовують. Старший лейтенант.

Зараз ви читаєте новину «П'ятьох бійців Україна втратила 20 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі