середа, 01 листопада 2006 18:03

Путівки на новорічні свята майже розкупили

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною та трьома дітьми на підйомнику курорту ”Буковель” у Івано-Франківській області. 23 лютого 2006 року
Президент Віктор Ющенко разом з дружиною Катериною та трьома дітьми на підйомнику курорту ”Буковель” у Івано-Франківській області. 23 лютого 2006 року

Українці готуються до зимових свят. На більшості гірськолижних курортів, та навіть і деяких літніх, місця вже розкупили.

Вільних номерів у "Буковелі" на Івано-Франківщині, де любить кататися на лижах президент Віктор Ющенко, немає. Замовляти їх почали ще з вересня. Тепер там добудовують додатковий корпус для клієнтів, які спохватяться перед Новим роком.

— Тоді, звичайно, все буде значно дорожче, — каже керівник відділу реклами гірськолижного курорту "Буковель" Євген Єльчин, 26 років.

Найдешевший двомісний номер з 29 грудня по 5 січня коштує 7238 грн, а найдорожчий — 38 500. Господарі приватних будинків з однієї людини братимуть по 80–100 грн за добу. Після новорічних свят зимові вихідні на двох обійдуться у дві тисячі гривень з гаком.

Значно менше замовлень на кримських курортах, хоча новорічний відпочинок там дешевший. Номер у готелі коштує від $7 до $1000 за добу. У приватних будинках можна винайняти кімнату навіть за 5 грн.

— Відсвяткувати Новий рік у Форосі поки що захотіло п"ять чоловік. Більшість замовлятимуть місця вже у грудні, — розповідає працівник туристичної агенції "Біг Ялта" 45-річна Наталія. — У нас зможуть відпочити навіть студенти. Є декілька котеджів на 10 чоловік. Двомісний номер коштує 70 доларів за добу.

Ті з українців, хто зустрічатиме Новий рік за межами батьківщини, надають перевагу Австрії, Словаччині та Польщі. З теплих країн полюбляють Єгипет, Арабські Емірати, Південну Африку. У туристичних агенціях переконують, що із замовленнями квитків і місць у готелях варто поспішити. Розслабитися за кордоном навряд чи вдасться дешевше ніж за $1000. Загалом, під час новорічно-різдвяного періоду ціни на відпочинок піднімаються вдвічі.

Екс-президент України Леонід Кучма полюбляє відпочивати на німецькому курорті Баден-Баден. Туди ж із сім"єю їздить його зять-мільярдер Віктор Пінчук. Співачці, народному депутатові Оксані Білозір подобаються Альпи у Словенії. А нардеп Давид Жванія воліє Монако. Губернатор Запорізької області 47-річний Євген Червоненко буває у французьких Каннах.

4 січня минулого року на гірськолижному курорті Паландокен у Туреччині загинула дружина українського силача Василя Вірастюка, 28-річна Світлана.

Зараз ви читаєте новину «Путівки на новорічні свята майже розкупили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі