вівторок, 12 лютого 2019 00:05

Проїзд у метро подорожчав

7 лютого у Харкові подорожчав проїзд у громадському транспорті. Вартість квитка в метро зросла з 5 до 8 грн, у тролейбусі та трамваї — з 4 до 6.

Пасажири, які мають електронні картки і поповнили рахунок до 7 лютого, їздитимуть у підземці за 5 грн, доки не закінчаться гроші. Напередодні картки поповнили на 16,8 млн грн — уп'ятеро більше, ніж зазвичай.

На центральному Клочівському узвозі повісили плакат з написом "Гена, 8 грн — це перебір!", звертаючись до мера Геннадія Кернеса. На знак протесту 20 підлітків перестрибнули турнікети на станції Архітектора Бекетова. Близько 250 людей зібралися на мітинг на центральній площі Конституції.

— Звертатимемося до Окружного адміністративного суду, — каже депутат Харківської міськради Ігор Черняк, 31 рік. — Вимагатимемо скасувати рішення виконкому. Збитки комунального підприємства "Харківський метрополітен" у ­2018-му становили 160 млн грн. При цьому 120 млн грн прибутків від реклами в підземці пішло на рахунки іншого підприємства.

Антимонопольний комітет України ­перевірить обґрунтування нової вартості. Востаннє тариф піднімали торік 28 березня.

— Прожитковий мінімум за цей час зріс на 6,2%, витрати на електроенергію — на 16%, ціни на матеріали для ремонту і обслуговування — на 8–37%, — пояснили нові тарифи в харківській підземці.

Окрім Харкова, в Україні метро є у Києві та Дніпрі. В столиці разова поїздка в метро коштує 8 грн, у Дніпрі — 4.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у метро подорожчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі