вівторок, 19 травня 2009 07:42

Працівники гральних закладів вийшли на Банкову

"Шукаю роботу!", "У мене кредит на квартиру", "Уряд! Награвся, збирайся геть!", "Перевізники, ігровики... Хто далі?". З такими гаслами близько 5 тис. працівників гральних закладів прийшли в понеділок на восьму ранку до Секретаріату президента, що на вул. Банковій, 11 у столиці.

Організатори повідомили: люди приїхали з Полтавської, Черкаської, Одеської, Чернівецької та Харківської областей. Дехто стоїть на тротуарах вздовж вул. Інститутської, від Банкової до станції метро Хрещатик.

— Нехай президент накладе вето на прийнятий Верховною Радою закон, який знищив гральний бізнес. Прем"єрка казала, цей бізнес схожий на алкоголізм. Але якщо заборонити продавати горілку, то пити не перестануть. До нас люди з депутатськими значками приходили. Тоді вони ж і проголосували у Верховній Раді, щоб нас закрили, — каже киянин Андрій Левченко, 44 роки. Він працює в гральному салоні у столичному районі Шулявка. Каже, заклад уже тиждень зачинений.

Посеред натовпу жінка у шкірянці тримає на руках 3-річного хлопчика. Дитина не зважає на галас, їсть печиво. В неї нежить.

— Уже вісім місяців працюю оператором у закладі гральних автоматів у Чернівцях. Приймаю ставки, видаю гроші. До Києва їхала автобусом. У мене чоловіка нема, годую двох дітей. Наш заклад закрили із 7 травня. Треба за квартиру платити, дитину в школу вдягати. Недавно взнала: щоб малого Діму влаштувати в дитячий садочок у Чернівцях, треба заплатити 1000 гривень. Роботи ніде нема, — нарікає 27-річна Анна Кремінська.

Ближче до огорожі секретаріату стоять кілька власників гральних закладів.

— Гральний бізнес не може існувати в тому вигляді, в якому був дотепер. Треба взяти за приклад Росію. Там два з половиною року тому прийняли закон, який забороняє розташовувати ігрові заклади в житлових будинках, вокзалах, ринках, на зупинках транспорту та в закладах освіти. Мали зробити це впродовж року. Українці звикли грати. Вони шукатимуть підпільні заклади, але все одно гратимуть. Буде, як у Турції. Там ціла низка підпільних казино. Мені обідно, що заборонили навіть букмекерські контори. Але ж цей бізнес ніякого горя не несе. Тут люди заробляють своїм розумом, — каже власник мережі гральних закладів та букмекерських контор "Фаворит. Джек-пот" Андрій Матюха, 36 років. Він додає, що погодився би платити підвищені в кілька разів податки, пристав би на будь-які умови уряду. В його мережі працює близько 3 тис. людей по всій Україні. Каже, заклади зачинені, персонал на роботу не виходить, але офіційно поки нікого не звільнили.

Зараз ви читаєте новину «Працівники гральних закладів вийшли на Банкову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі