четвер, 16 серпня 2012 05:00

Поїзд "Хюндай" збив 15 свиней

Автор: малюнок: Володимир Казаневський
 

— Поїзду "Хюндай" на Полтавщині пороблено. То він ламається безкінечно, то бабу на переїзді збив, а ось недавно під Сагайдаком у Шишацькому районі табун свиней переїхав, — каже 28-річний Дмитро, прізвища просить не називати. У селі Сагайдак живуть його рідні. — Люди переказують, поїзд пер на всій швидкості. Тут дві матки з виводками по рейсах біжать. Тормозити ніхто й не думав. Тільки "кувік-кувік"— і полетіли тушки в різні боки. Мєсні мисливці й залізничники дичину на шашлики порозтягували.

На залізничній станції "Сагайдак" заперечують, що "Хюндай" наїхав на тварин. Це зробив рейсовий пасажирський швидкісний поїзд. Його номер не називають.

— Потяг збив 15 свиней. То був табун дорослих і малих, — каже 34-річний Валерій Павленко, мисливствознавець з Полтави. — Територія біля села Сагайдак — колишні мисливські угіддя. Чисельність кабанів перевищує норму втричі. Їх понад 200. Уночі свині бігли на водопій. Можливо, їх налякали вовки. Зазвичай вони не ціпеніють від яскравого світла чи сильного шуму, тікають. Чому не побігли від поїзда, незрозуміло.

Підсвинок до 40 кг у лісництві коштує близько 1 тис. грн, дорослий кабан — 10 тис.

Зараз ви читаєте новину «Поїзд "Хюндай" збив 15 свиней». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі