пʼятниця, 08 листопада 2019 05:26

"Підвищується екологічна безпека регіону та працівників"

У полтавській філії "Укргазвидобування" продовжують оновлювати та модернізувати обладнання на своїх виробничих об'єктах. Компанія закупила та встановила сучасні компресори для Яблунівської установки комплексної підготовки газу, що розташована неподалік Сенчанської об'єднаної територіальної громади Лохвицького району на Полтавщині.

Товариство постійно працює над удосконаленням виробничих процесів. Встановлення нових компресорів дозволить збільшити видобуток і зробить процес підготовки вуглеводнів екологічнішим, говорять у "Полтавагазвидобуванні".

— Головне завдання компресорної станції — підтримання базового видобутку на Яблунівському родовищі, — каже керівник Яблунівського ЦВ НГК Віталій Підлісний. — Плюсом є додаткові робочі місця для місцевого населення, бо основна частина обслуговуючого персоналу — це жителі Сенчанської громади. Звичайно ж підвищується екологічна безпека регіону та працівників.

"Укргазвидобування" приділяє велику увагу безпечному виробництву. Компанія закупила компресори провідних світових виробників, додає Віталій Підлісний:

— Установки мінімізують виникнення аварійних ситуацій і зменшують викиди шкідливих речовин в атмосферу.

Встановлювали та запускали нове обладнання фахівці структурних підрозділів "Укргазвидобування".

— Будівельно-монтажні роботи виконував генпідрядник — наша філія "Укргазспецбудмонтаж". Це значно заощадило кошти компанії, — розповідає менеджер із будівництва "Полтавагазвидобування" Іван Литовка. — Починаючи від загальнобудівельних, кіповських робіт і до електрики — все виконано силами нашої філії.

Обидва встановлених агрегати пройшли тестування за кордоном. Перший компресор використовуватимуть як пусковий. Другий — як робочий.

— Упровадження даних компресорних агрегатів надасть можливість перевести свердловини на газліфтний спосіб експлуатації та додатково отримати майже 25 тисяч кубометрів природного газу та 25 тонн газового конденсату на добу, — говорить керівник технічного відділу філії "Полтавагазвидобування" Костянтин Косяков.

АТ "Укргазвидобування" — найбільша газовидобувна компанія країни, що входить до Групи Нафтогаз. Видобуває майже 73% газу в країні.

Основний видобуток на Полтавщині забезпечує філія Товариства — газопромислове управління "Полтавагазвидобування".

Філія розробляє 42 родовища вуглеводнів у Полтавській, Харківській, Сумській і Дніпропетровській областях. Експлуатує понад 760 свердловин.

Зараз ви читаєте новину «"Підвищується екологічна безпека регіону та працівників"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі