середа, 16 вересня 2009 07:14

Півтори сотні пасажирів не можуть вилетіти в Неаполь

Автор: фото з сайту www.tsn.ua
  Пасажири чартерного рейсу Київ–Неаполь у понеділок увечері в аеропорту Київ (Жуляни). По центру, в окулярах — жителька Кривого Рогу Любов Єрахтіна. Ліворуч від неї — житомирянка Ірина. Через проблеми із здоров’ям зранку у вівторок вона повернулася додому.
Пасажири чартерного рейсу Київ–Неаполь у понеділок увечері в аеропорту Київ (Жуляни). По центру, в окулярах — жителька Кривого Рогу Любов Єрахтіна. Ліворуч від неї — житомирянка Ірина. Через проблеми із здоров’ям зранку у вівторок вона повернулася додому.

Третю добу півтори сотні громадян України й Італії не можуть вилетіти з аеропортів Києва, Львова й Чернівців до Неаполя. Авіакомпанія "Львівські авіалінії", що мала здійснювати переліт, відмовляється везти пасажирів. Пояснюють тим, що турагентство "Авіаніка", яке замовляло літак, заборгувало авіакомпанії понад 1 млн 300 тис. грн.

У залі очікування аеропорту Київ (Жуляни) учора зранку на рейс чекали 35 людей. Зокрема, четверо дітей, найменшому — 7 місяців. 56-річний італієць хворіє на діабет. Усі пасажири, окрім дітей і матерів-годувальниць, погрожують голодуванням.

Люди мали вилетіти чартерним рейсом о 8.30 у понеділок. Але 11 вересня "Львівські авіалінії" скасували цей рейс, пояснює Віктор Яковчук, 37 років, начальник диспетчерської служби аеропорту Київ.

— Ми направили "Авіаніці" лист-попередження про це. Але фірма не попередила людей про відміну рейсу і грошей не віддала. Не могли знайти представника туристичного агентства. Вони не брали трубку. Коли з ними зв"язалися, то "Авіаніка" пригнала в аеропорт автобус. Запропонували пасажирам їхати до Львова, аби вилетіти до Неаполя звідти. Кожен із київських пасажирів, аби вилетіти в Неаполь зі Львова, мав би заплатити по 1300 гривень на авіапальне. Але це ж нереально, — продовжує Віктор Яковчук.

Жителька Кривого Рогу Любов Єрахтіна, 48 років, чекає на рейс до Неаполя в аеропорту третю добу. Працює в Італії за контрактом. Каже, ризикує втратити роботу.

— Мам с детьми отправили ночевать в отель. Итальянец сегодня спал ночью на подоконнике и упал оттуда. Очень сильно ушибся. Мы думали, что он убьется. Я вчера доела бутерброд, что у меня был из дома, и сейчас голодаю. У меня нет 310 евро, чтоб заплатить за билет в Неаполь, и помочь мне некому. Представительница "Авианики" Алена Ляхова по телефону нам сказала, что с пассажирами она не разговаривает вообще. Эта фирма оказалась мошенником. Нам сказали ждать, — розповідає "ГПУ" учора опівдні Любов Єрахтіна.

Упродовж вівторка додзвонитися у столичне турагентство "Авіаніка" не вдалося — спрацьовував автовідповідач.

Зараз ви читаєте новину «Півтори сотні пасажирів не можуть вилетіти в Неаполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі