пʼятниця, 12 квітня 2013 05:45

Питною водою отруїлися 23 людей

— Шостий день живемо без води у кранах — з минулого четверга. Цистерною щодня везуть по 10 "кубів" технічної води, щоб попрати, помитися, птицю напоїти. А питну дають по 20 літрів на руки, — розповідають 10 квітня жителі села Могиляни Острозького району Рівненщини.

Минулого тижня там захворіли діти. До неділі з гострим ентероколітом в лікарню потрапило 23. Переважно віком до 14 років.

— Подумали на воду з-під крана, бо більше труїтися немає чим, — каже Катерина Чайка, 73 роки. — А вода смерділа, це точно.

У селі більш як 1,7 тис. жителів. Понад 80% користуються водою із центрального водогону. Після отруєнь його перекрили.

— Нашому водогону 40 років, але досі такого не траплялося, — знизує плечима сільський голова Микола Василишин, 54 роки.

— У воді виявили значне забруднення умовно-патогенними мікроорганізмами, зокрема ентерококами та цитробактером, — говорить 39-річний Роман Сафонов, заступник головного санітарного лікаря області. — Концентрація амонію більш ніж удвічі перевищувала допустиму норму. У ґрунтових водах, що підтоплювали свердловину, знайшли нафтопродукти. Все це і спричинило отруєння людей.

Цього тижня з лікарні виписали всіх пацієнтів. Водопостачання відновлять після ремонту водогону та хлорування. Точної дати поки що не називають.

Зараз ви читаєте новину «Питною водою отруїлися 23 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі