четвер, 02 квітня 2020 00:45

Підготували 61 готель для українців

Автор: REUTERS
  Поліцейський курить на порожній алеї Героїв Небесної сотні під час патрулювання. Київ, 31 березня 2020 року
Поліцейський курить на порожній алеї Героїв Небесної сотні під час патрулювання. Київ, 31 березня 2020 року

Майже 22,5 тис. українців потрапили додому в останній день перед закриттям кордону, 27 березня. Більшість зайшли в Україну через пішохідні пункти пропуску з Польщею, говорять у Державній прикордонній службі. Із ­початку карантину повернулися понад 144 тис. заробітчан.

29 березня прилетів літак із В'єтнаму. Пасажири відмовилися проходити температурний контроль в аеропорту "Бориспіль". Проривалися на вулицю повз бійців Нацгвардії та лікарів. Штовхалися і лаялися. Після цього Кабмін ухвалив рішення про обов'язкову 14-денну обсервацію всіх, хто вертається в Україну.

Наступного дня з Катару прибули два літаки з 358 людьми. Із одного пасажири відмовлялися виходити — не хотіли їхати на карантин. Згодилися після переговорів. Їх поселили в готель "Козацький" у Києві.

61 готель і санаторій підготували для обсервації українців, кажуть в Офісі президента.

— Повернення людей має бути максимально безпечним для оточуючих. Повинні пройти обсервацію. Кожну локацію підготують за вимогами Міністерства охорони здоров'я, — говорить президент України Володимир Зеленський, 42 роки.

— При порушенні умов карантину люди, які повернулися з-за кордону понесуть відповідальність. Адміністративну — якщо не хворі. І кримінальну, якщо вийшли з місця обсервації інфікованими, — каже речник Нацполіції Полтавщини Юрій Сулаєв, 51 рік.

Контролюють дотримання ­обсервації правоохоронці спільно з медиками та місцевою владою. Їх об'єднують у мобільні ­групи.

— Допомагають сусіди, які повідомляють про факти порушення самоізоляції, — додає Сулаєв.

Зараз ви читаєте новину «Підготували 61 готель для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі