четвер, 10 квітня 2008 07:00

Першокурсниця Ольга Жагалюк зірвалася з атракціону

Автор: фото: Світлана ЗОЗУЛЯ
  Атракціон крутиться навколо осі, нахиляється вправо-вліво й піднімається-опускається
Атракціон крутиться навколо осі, нахиляється вправо-вліво й піднімається-опускається

У вівторок уранці 17-річна львів"янка Ольга Жагалюк із друзями приїхала до Харкова. Святкували день фізичного факультету в університеті ім. Каразіна. Близько десятої вечора пішли гуляти парком ім. Горького.

— Ми веселилися, сміялися. Сіли разом на "Матрікс", я в сусідньому кріслі поруч із нею була, — розповідає студентка Катерина Доброносова. — Нас прикріпили ременями. Тільки почали летіти уверх, я обернулася — поруч уже нікого не було. Оля вислизнула з сидіння.

Атракціон крутиться навколо осі, нахиляється вправо-вліво й піднімається-опускається. Після падіння Ольги його відразу зупинили. Коли приїхала "швидка", дівчина ще була притомною. Вночі їй зробили три операції. У студентки перелом передпліччя, розрив печінки, травма тазу, струс мозку.

— Вона в тяжкому стані. Медики борються за її життя, — кажуть у лікарні.

Люди, що гуляли того вечора в парку, розповідають: студенти були напідпитку.

— Вони там кричали, танцювали. А коли сиділи, то час од часу кидали поручні. Не трималися. Одна з них нахилилася і вислизнула, — зазначає харків"янин Олексій Крамаренко.

У адміністрації парку стверджують, що атракціон був справним. Мовляв, дівчина порушила правила безпеки.

— Під час роботи атракціону вона встала на повний зріст, і центробіжна сила її викинула. Зі страхувальних кріплень дівчина вислизнула, — зауважує заступник директора Олег Гріненко. — Поруч із нею каталися й інші люди, вони ж не постраждали. Бо залишалися на своїх місцях, і кріплення їх утримали.

У лікарні не підтверджують, що Ольга була нетверезою.

За словами Гріненка, керівництво парку проведе розслідування випадку.

2004 року на площі Свободи в Харкові на одному з атракціонів "Луна-парку" загинув 35-річний чоловік. Він був напідпитку.

2005-го з атракціону чеського "Луна-парку" в Тернополі з двометрової висоти випала 26-річна жінка. Вона померла в лікарні.

Того самого року в райцентрі Біляївка Одеської області на повному ході зламалася карусель "Веселий ланцюжок". Центральна опора атракціону похилилася на 80 градусів, і люди почали падати на землю. Дві сестри 15 і 20 років загинули на місці. 14 чоловік було травмовано.

2006-го в Запоріжжі зірвалася з рейок і впала з висоти одна з кабінок атракціону "Американські гірки". Загинув 5-річний хлопчик.

Зараз ви читаєте новину «Першокурсниця Ольга Жагалюк зірвалася з атракціону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі