понеділок, 17 вересня 2018 05:36

Осінній призов подовжили на місяць

Осінній призов в армію цьогоріч триватиме три місяці замість двох. Почнеться 1 жовтня і завершиться наприкінці грудня. Відповідний указ підписав президент Петро Порошенко.

Раніше строковиків забирали у військо протягом жовтня-листопада.

— Збільшення терміну призову зумовлене насамперед збільшенням чисельності самих призовників, — говорять у Генеральному штабі Збройних сил. — Також подовження термінів дасть змогу призовним комісіям якісніше забезпечити медичний огляд, підібрати людей у різні роди військ.

— Кількість строковиків даний указ не збільшить, — каже колишній боєць батальйону "Айдар" Володимир Правосудов, 52 роки. — Той, хто ховався по два місяці в Польщі чи десь у селі — пересидить і третій місяць.

Більшість людей сприймають армію лише як спосіб заробити. Але якщо у Європі можна на звичайній роботі отримувати по 800 євро на місяць, то в армії платять по 500 тим, хто перебуває на найнебезпечніших позиціях.

У військо призиватимуть хлопців 20–27 років. Найбільше відправлятимуть у Національну гвардію, прикордонну службу. Відстрочку надають за станом здоров'я. Звільнення отримають багатодітні батьки, близькі родичі осіб, які раніше загинули чи отримали інвалідність під час військової служби.

Зараз ви читаєте новину «Осінній призов подовжили на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі