пʼятниця, 21 січня 2011 17:58

Опозиція збереться на Софійській площі

Понад 10 тис. людей розраховує зібрати опозиція на Софійській площі 22 січня. Мітинг приурочили до Дня Соборності. Готують резолюцію з вимогою припинити переслідування з влади.

— У цей день 1919 року об'єдналися Східна і Західна Україна. Це знакова подія, — звернулася до прихильників Юлія Тимошенко, 50 років. — Ми хочемо запросити всіх людей доброї волі, людей, які не здаються, не згинаються, готові боротися. Ми не дозволимо нас ділити, тому що ми — єдиний народ, який готовий постояти за свої права, за свободу, за справедливість.

У вівторок зібралася координаційна рада з проведення заходу. Вирішували, хто за ким виступатиме.

— Заявку на проведення віче подали ще минулого року, — каже один із організаторів 48-річний Михайло Ратушний з Української всесвітньої координаційної ради. — Організаційно допомагають партії. Сцену надає "Батьківщина". Її оренда коштує приблизно 3 тисячі гривень на день. "Рух" випустив 100-тисячний наклад своєї газети, де розповідає про День Соборності. Партії оплачуватимуть автобуси, на яких звозитимуть своїх людей. Хоча правоохоронці можуть спробувати їх завернути.

У віче братимуть участь партії "Батьківщина", "Свобода", "Наша Україна", "Європейська партія", Народний рух, "Народна самооборона", "Громадянська позиція", Українська народна партія, Конгрес українських націоналістів. Чекають на делегацію кримських татар. Виступить представник "Фронту змін".

— По областях спущена вказівка міліції не допустити виїзд транспорту, яким добиратимуться люди. Ми розраховуємо, що прийдуть багато киян. Хоч влада їх і залякує розповідями про кровопролиття, — говорить інший організатор Надзвичайний і Повноважний Посол України 74-річний Володимир Василенко. — Ми будемо попереджати провокації. Наприклад, по периметру площі розставимо козаків.

Лідери партій і представники делегацій виступатимуть по 5 хв. Між промовами співатимуть львівський хор "Гомін", соліст гурту "Мандри" — Фома.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція збереться на Софійській площі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі