пʼятниця, 21 січня 2011 01:30

Візьміть запасну сім-карту

Киянин 31-річний Олег Шаленко понад 10 років бере участь у вуличних акціях протесту. Радить, як поводитися:

— Тепло одягніться в простий, зручний, неяскравий одяг. Візьміть тормозок із їжею, підстилку, на яку можна сісти. Важливі документи, ключі, прикраси залишіть удома. Має бути трохи грошей, жетони на метро.

Обов'язково мати посвідчення особи. Але не таке, що вкаже на навчальний заклад чи місце роботи. Не годиться й паспорт — його  втрата унеможливить користування послугами банків, пошти, нотаріусів.

Напередодні обов'язково зарядіть мобільний. Бажано вставити іншу сім-карту, на якій будуть лише необхідні номери — юриста, координаторів акції. Корисно мати запасну сім-карту. У телефон запишіть повідомлення про допомогу, яке можна відіслати юристу навіть у наручниках.

Не вживайте алкоголю. У жодному разі не беріть навіть кишенькового ножика чи газового балончика. Їх можуть потім назвати знаряддям нападу.

Дійте тільки за планом заходів. Не проявляйте агресію, не бігайте, не лізьте в натовп. Остерігайтеся радикально налаштованих людей — це можуть бути провокатори. З міліціонерами спілкуйтеся спокійно та виважено.

Зараз ви читаєте новину «Візьміть запасну сім-карту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі