четвер, 22 квітня 2010 00:06

Некеровані платформи котилися чотири кілометри

Автор: Фото надане прес-центром ГУ МНС Вінницької області
  Перевернуті залізничні платформи біля цукрового заводу на вулиці Київській у селищі  Вороновиця Вінницької області. Вони розчавили електрокосарку, автопричіп, ледь не налетіли на будку з собакою. Зупинила платформи стара груша
Перевернуті залізничні платформи біля цукрового заводу на вулиці Київській у селищі Вороновиця Вінницької області. Вони розчавили електрокосарку, автопричіп, ледь не налетіли на будку з собакою. Зупинила платформи стара груша

Три залізничні платформи від"єдналися від локомотива у вівторок у селищі Вороновиця Вінницької області. Некеровані, вони прокотилися коліями близько 4 км. Перекинулися, врізавшись у бетонний паркан непрацюючого цукрового заводу.

— Дві платформи зійшли з рейок, перелетіли через дорогу. Пробили залізобетонний паркан заводу, — пояснює "ГПУ" Віталій Семенюк, речник Вінницького обласного управління Міністерства надзвичайних ситуацій. — На щастя, нікого в той момент поблизу не було. Завод два роки не працює. А могло й горе статися. Вони частково в"їхали на приватне господарство.

— Тут ті три останні платформи ні з того ні з сього як поїхали! Оті, загружені новими коліями, — розповідає "ГПУ" очевидець, 38-річний Олег Дмитрук.  — "Ліда, Ліда! Боже-Боже, поїзд їде, а воно лізе!" — цитує далі фрагмент із монологу Вєрки Сердючки, аби описати, що відбувалося на станції. — Усі ледь відскочили. Роти повідкривали, нічого не кажуть, очима кліпають. А потім як погнали за платформами! Та нічого б не зробили! Важать ті платформи по 70 тонн, ще й гружені. У цьому місці спуск, то залізяки нормальну швидкість набрали, десь кілометрів 30 на годину.

Залізничні колії випали з платформ біля паркана будинку Тетяни Мірош.

— Не було Тетяни Петрівни дома, на базар пішла, — говорить місцевий Володимир Іванович, 60 років. — Платформи з розмаху врізалися в забор заводу, це їх притормозило. В"їхали б на швидкості, то дому вже б не було.

Близько півночі у Вороновицю підігнали ремонтний потяг із Жмеринки. Платформи підняли й вивезли. Кажуть, пригода сталася, бо робітники не зафіксували платформи гальмівними башмаками.

Зараз ви читаєте новину «Некеровані платформи котилися чотири кілометри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі