четвер, 25 червня 2020 05:51

Нафта розлилася біля пляжу

Із 21 червня витікають нафтопродукти з танкера "Делфі", який лежить на мілині біля пляжу "Дельфін" в Одесі. Паливо розлилося на площі в майже 400 квадратних метрів. Пляж закрили для купання.

— Ситуація прогнозована. Із підвищенням температури припускали подібне. Місто наполягало, щоб усі застережні роботи були зроблені ще до кінця березня. Цього не сталося, — каже виконувачка обов'язків директора Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Валентина Дацюк, 56 років. — За допомогою сорбентів ситуацію стабілізували.

Танкер належить компанії "Містер Дрейк ПС", якою керує колишній депутат Миколаївської обласної ради від Партії регіонів Олег Ковтунов, за інформацією ЗМІ.

— Власник погодився підняти судно за допомогою повітряних балонів. Вважаю, що неспроможний виконати обіцянку. Адміністрації морських портів слід визначитися: подовжити йому термін виконання робіт, чи своїми силами прибрати судно, — говорить голова одеської облдержадміністрації 37-річний Максим Куций.

Державна екологічна інспекція визначає розмір збитків, завданих довкіллю. Стягуватимуть через суд.

"Делфі" перевозив паливо під прапором Молдови. Сів на мілину 22 листопада торік. Екіпаж евакуювали. Корабель не піднімали.

Зараз ви читаєте новину «Нафта розлилася біля пляжу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі