вівторок, 18 липня 2017 07:00

На Закарпатті випав сніг

Автор: www.zak.depo.ua
  Сніг у Воловецькому районі Закарпаття випав 15 липня. Місцеві кажуть, такого в регіоні не було кілька десятків років
Сніг у Воловецькому районі Закарпаття випав 15 липня. Місцеві кажуть, такого в регіоні не було кілька десятків років

Сніг випав у Воловецькому районі Закарпатської області 15 липня. Це вперше за кілька десятків років, говорять місцеві.

— З друзями поїхали відпочивати у Воловець. Знали, що будуть дощі. Небо було похмурим, наче сніговим. Дув сильний вітер. Аж зносило намет, — каже турист із Києва 27-річний Тарас Петруняк. — Потім почався сильний дощ. Думали, що із градом, але з'ясувалося — іде сніг. Температура різко впала із 23 градусів тепла до 8. Вдягли на себе всю одежу, яку мали. Але зігрітися не могли. Тому пішли до місцевих. Товариш отримав запалення легень. Потрапив до лікарні Івано-Франківська.

Раніше останній сніг бачили у горах у травні, розповідають жителі району.

— У липні снігу ніколи не було, — говорить 40-річний Микола Дейдей з Воловця. — Не пам'ятає такого і моя 99-річна баба. Через такі аномалії в городі все погано ростиме — огірки, кабачки.

"Побачивши фотографії снігу в новинах, подумав, що я загубився у часі і ­насправді зараз зима. Не вірив, що влітку таке можливо. Навіть у Західній Україні, де є гори і клімат прохолодніший", — написав у соцмережі користувач Леонід Стриженко.

Цього тижня в Україну повернеться спека. Температура у середньому підніметься до +32°C, прогнозують синоптики. Вночі буде близько 19 градусів тепла.

Дощі не йтимуть. Буде перемінна хмарність без шквальних вітрів, прогнозують у Укргідрометцентрі.

— Упродовж тижня температура поступово підніматиметься угору. Наприкінці тижня на території України вже буде по-справжньому спекотно, — говорить синоптик Наталка Діденко.

Зараз ви читаєте новину «На Закарпатті випав сніг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі