вівторок, 21 серпня 2018 05:00

На танк Т-64 встановлять українську систему доповненої реальності

Українські інженери створили систему доповненої реальності для бронетехніки. Вона допоможе оператору танка, БТРа й іншої бойової техніки побачити, що відбувається назовні. Відображатиме також статуси завдань, цілі, інтерактивні підказки розміщення дружніх і ворожих одиниць.

Система називається "Ленд Платфом Модернізейшн Кіт". Складається із шолома з окулярами, камер, закріплених на зовнішній частині техніки.

— Оператор одягатиме шолом і підключатиметься кабелем до центрального хаба. Його також установлюватимуть у бойовій машині. Туди надходитиме відеосигнал із камер, які закріплять на зовнішній частині машини. Система "склеїть" відеосигнал у 360-градусну панораму. Вона відображатиметься на окулярах шолома. Оператор бачить завжди певний кут загальної панорами відповідно від сторони, в яку повернувся. Можна регулювати прозорість зображення і завдяки цьому бачити одночасно в середині техніки й назовні, — каже керівник проекту "Лімпідамо" Михайло Гречухін, 35 років. — Основна мета — підвищити рівень безпеки екіпажу. Ідея виникла 2016-го. Тоді зустрівся у Дніпрі з колишніми товаришами по службі. Зайшла мова про недостатній огляд нашої броньованої техніки. Тому вирішили створити систему на основі окуляр доповненої реальності.

Комплекс пристроїв також можна підключити до системи керування вогнем і отримувати дані з безпілотників.

— Ймовірність того, що "Ленд Платфом Модернізейшн Кіт" візьмуть на озброєння нашої армії — висока. Після перших продажів ми передамо декілька комплектів як допомогу в Збройні сили України. Вже отримали технічне завдання під танк Т-64. Так отримаємо дані про роботу системи в бойових умовах, — говорить керівник проекту "Лімпідамо".

Зараз ви читаєте новину «На танк Т-64 встановлять українську систему доповненої реальності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі