пʼятниця, 14 травня 2010 00:45

На свята готелі для тварин переповнені

Минула п"ятниця, на годиннику 16.00. До відправлення швидкого потяга N20 Київ–Луганськ іще 2 год. Киянин Олександр, 38 років, витягає кота з машини, заносить до ветеринарного центру "Друг", що на вул. Райдужній, 23.

— Хочу залишити на чотири дні.

— Місце бронювали?

— Ні.

— Тоді нічим не допоможемо. Усі місця зайняті.

За годину до відправлення поїзда Олександрові вдається домовитися із сусідкою, аби гляділа тварину. Якби не вона — поїздку довелося би відкласти.

— За місяць до описаних подій, на Паску, я вперше здавав кота у готель для тварин, — каже він. — Тоді пощастило — вселили в останню клітку. За чотири дні проживання тварини в готелі заплатив більше 300 гривень.

— Думаю, за ті гроші людина може зняти номер на кілька ночей у Києві в звичайному готелі, — дивується, почувши про вартість послуги, Дмитро Чорній із міста Великі Мости, що на Львівщині.

Київські ветеринари кажуть, здати тварину до готелю на вихідні перед святами доволі важко. Бракує місць. Їх радять бронювати за місяць.

— Кішок і собак тримаємо в клітці. У ній спеціальний термокилимок, вода та їжа, — каже головний ветеринар центру "Друг" 30-річний Віталій Романішин. — Собак вигулюємо. У приміщенні, де тварини, ведеться постійне відеоспостереження. Кожної години працівники особисто відвідують мешканців.

Для поселення тварина обов"язково повинна бути щеплена. За це платять 100 грн. Доба в готелі для кішок коштує 39 грн. Якщо хвостатий агресивний, ціна вища — 59 грн. Вартість проживання у готелі для собак залежить від ваги. За утримання малих псів (до 20 кг) платять 39 грн. Середніх (20–40 кг) — 49. Великих (понад 40 кг) — 69 грн. Ця сума включає  годування та огляд лікаря.

— Раціон обумовлюємо з хазяїном, — продовжує Віталій Романішин. — Кішок годуємо сухими кормами та консервами.

Як додаткову послугу можна замовити потрібні медичні чи косметичні послуги. При центрі діє салон краси. Окрім купання, вичісування, обрізання кігтів, домашньому улюбленцеві можуть зробити пірсинг чи тату.

У клініці кажуть, що термін, на який можна оселити тварину, — необмежений.

— Кішка Мурка живе в нас уже більше трьох місяців, — розповідає лікар. — Хазяїн періодично навідує її. Напевне, дружина попросила позбутися кішки, а кому її віддати, ще не знайшов.

Зараз ви читаєте новину «На свята готелі для тварин переповнені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі