пʼятниця, 19 серпня 2011 06:30

На "Олімпійському" готуються класти газон

Автор: фото: Андрій Шматов
  На реконструкцію ”Олімпійського” держава виділила 3,2 мільярда гривень. Встановили третину глядацьких крісел. На полі зробили дренаж та систему підігріву
На реконструкцію ”Олімпійського” держава виділила 3,2 мільярда гривень. Встановили третину глядацьких крісел. На полі зробили дренаж та систему підігріву

Столичний спорткомплекс "Олімпійський" готовий на 93%. Тут проводитимуть матчі футбольного чемпіонату Євро-2012.

Німецькі спеціалісти монтують дах-мембрану. Працюють на висоті 60 м — ходять по сітці, натягнутій під каркасом. Метр такого покриття може витримати 13 т навантаження. Мембрана складається зі спеціального надміцного полімеру. Частково пропускає світло і змінює колір залежно від погоди.

— На початку вересня плануємо покласти газон на полі, — каже Роман Леденьов, заступник технічного директора "Олімпійського". — Проклали дренажну систему і закінчуємо з підігрівом. Скоро почнемо робити ґрунтову основу. Все відповідатиме вимогам Олімпійського комітету. Зможемо приймати чемпіонати світу з легкої атлетики.

На північній трибуні троє робочих кріплять сині та жовті крісла.

— Одне — за 20 секунд. На ряд іде близько 20 хвилин, — говорить вусань у синій футболці. Він тримає сидіння, його колега електричним шуруповертом закручує шурупи. Третій стежить, аби кольори крісел відповідали схемі.

У деяких віп-зонах зробили оздоблення й завезли меблі. Їх не показують. Найбільша така секція, президентська, вміщуватиме до 50 осіб.

На північній та південній трибунах установили два екрани площею майже 100 "квадратів".

Цілодобово у три зміни на "Олімпійському" працюють близько двох тисяч будівельників та 40 одиниць техніки. Комплекс мають здати в середині осені. Перший матч відбудеться 11 листопада — тобто 11.11.11.

Реконструкція обійшлася у 3,2 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «На "Олімпійському" готуються класти газон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі