четвер, 10 вересня 2009 19:31

На Форум видавців у Львові заявилися 670 видавництв

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Учасники Форуму видавців у Львові готуються до ярмарку. Чоловік сів перепочити біля ящиків з книжками на другому поверсі Палацу мистецтв. 12.30, середа 9 вересня, 2009 рік
Учасники Форуму видавців у Львові готуються до ярмарку. Чоловік сів перепочити біля ящиків з книжками на другому поверсі Палацу мистецтв. 12.30, середа 9 вересня, 2009 рік

На цьогорічний львівський Форум видавців заявилися 650 українських і 20 іноземних видавництв. Організатори чекають до 15 тис. відвідувачів щодня. Хоча напередодні відкриття ярмарку готелі міста мали вдосталь незаброньованих місць. Ущент заповненим виявився лише готель "Львів" — найдешевший у місті.

Публіка очікує на приїзд найіменитішого гостя Форуму норвезького письменника Юстейна Ґордера, 57 років. Його роман "Світ Софії" видали в 53 країнах накладом понад 20 млн примірників.

— У п"ятницю Ґордер прочитає лекцію в актовій залі університету імені Франка, — каже президент Форуму видавців Олександра Коваль, 51 рік. — Потім підемо до Італійського дворика на презентацію його роману українською "Замок у Піренеях". Там можна буде взяти автограф.

Також чекають француженку Ірен Френ, чий роман "Потерпілі острова Тромелен" отримав дві найвищі літературні премії Франції, польського автора серії історичних детективів Марека Краєвського, російського письменника Андрія Бітова та німецького режисера Колю Менсінга. Не приїде автор бестселера "Хозарський словник" Мілорад Павич.

— Справжнього автора приваблюють натовпи читачів, — каже Олександра Коваль, — а в Україні їх немає. Принаймні за звітами, які письменники отримують про продажі їхніх творів. Це дві-три тисячі примірників... Хто останнім часом видавав у нас Павича? Не згадаю.

Форум триває з 10 по 13 вересня. У вихідні другого тижня вересня книжкові ярмарки у Львові проводять, починаючи з 1994 року. Перший захід планували як  разову акцію. Тоді 47 видавництв розмістили стенди просто на сходах Львівського національного музею — колишнього музею Леніна. Але захід виявився вдалим, вирішили його продовжити.

Зараз ви читаєте новину «На Форум видавців у Львові заявилися 670 видавництв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі