вівторок, 15 травня 2018 06:05

На Донбас направлять нову зброю

Україна майже завершила розробку нових потужних видів озброєння. Незабаром може застосувати їх на окупованому Донбасі, заявив міністр оборони України 53-річний Степан Полторак.

— Відбувається серйозна робота з розробки систем залпового вогню, протиповітряної оборони, — розповідає Полторак. — Протитанкові комплекси "Стугна", "Скіф" добре себе показали за технічними характеристиками. Це інша зброя. Дальність стрільби — майже 5 кілометрів, що забезпечує своєчасне реагування на загрози. Є цікаві розробки за різними напрямками. Рівень готовності — рік-два до запуску. Це — нова сучасна зброя. Подробиці поки що не можу озвучувати.

Не завжди заяви відповідають дійсності. Два місяці тому чув — тижнів за чотири виконають останній етап контракту перед Таїландом з поставки танка "Оплот". Мовляв, готові укладати контракт зі Збройними силами України, лише треба бажання міністра оборони. Минув місяць, уже і другий, але поки що вони не готові до підписання контракту. Є проблеми з оснащенням підприємств, що виробляють цю техніку.

Проте за цей час ми майже забезпечили головні потреби ЗСУ. На базах закладаємо резерв на випадок відкритої агресії. Щоб у разі погіршення ситуації на фронті була змога швидко розгорнути додаткові сили й засоби, — додає Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «На Донбас направлять нову зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі