вівторок, 17 грудня 2019 00:20

"Мотор Січ" продали китайцям

Акції запорізького підприємства "Мотор-Січ" продали китайським компаніям за $250 млн. Це врятувало завод від банкрутства, кажуть на підприємстві.

— Я міг закрити завод, міг скоротити працівників. Та ми вирішили знайти інвестора. Власники акцій продали їх через нашу біржу. І я свої акції продав теж, — каже президент заводу 81-річний В'ячеслав Богуслаєв.

"Мотор Січ" — один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, промислових газотурбінних установок.

"Продукцію підприємства купують понад 100 країн. Пишаюся, що маємо таку компанію", — написав у "Фейсбуку" міністр економічного розвитку, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов, 44 роки.

Пізніше прокоментував допис у соціальній мережі громадського активіста Владислава Грезєва, який заявив, що директор "Мотор-Січі" налагодив постачання продукції в Росію і Крим.

"Половина запчастин для нашої армії йде з Росії. Величезна кількість експорту — в Росію. Ми з Росією і НАСА (Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США. — ГПУ) разом працюємо над космічною програмою. Якщо не подобається, то йдіть самі щось робіть", — написав Милованов.

Зараз ви читаєте новину «"Мотор Січ" продали китайцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі