вівторок, 04 жовтня 2016 06:25

Мікрорайон зведуть у промзоні

За три роки на Рибальському острові планують побудувати кілька житлових кварталів. 29 вересня депутати Київради затвердили детальний план території в межах вул. Електриків і Набережно-Рибальської.

Рибальський острів насправді є півостровом. Раніше там були причали Київського порту й Головне управління розвідки Міністерства оборони. Зараз це промислова зона. Там працює завод "Ленінська кузня", є кілька житлових будинків і гуртожитків.

Новий мікрорайон із дитсадками, школами, торговельним центром і спортивним комплексом займе 130 га. Будинки будуть на дев'ять поверхів. У новому парку "Історичний ландшафт Київських гір і долини Дніпра" проводитимуть музичні й кінофестивалі.

— Старі підйомні крани "Ленінської кузні" використаємо як декорації, — каже автор проекту 34-річний Дмитро Гурін. — Під дворами житлових кварталів установимо підземні дворівневі паркінги. Облаштуємо набережну.

— Будівництво першої черги можна починати за місяць. Це буде дев'ять житлових кварталів у північній частині півострова, — говорить автор проекту 37-річний Андрій Вавриш. — Зведення другої черги залежатиме від відселення людей зі старих будинків і гуртожитків.

— Забудовники повинні отримати право на цільове призначення землі. Потім — оформити містобудівну й дозвільну документацію. Ці процедури можуть зайняти до трьох років, — пояснює 31-річний Владислав Михайленко, депутат Київради з комісії містобудування та архітектури.

Зараз ви читаєте новину «Мікрорайон зведуть у промзоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі