пʼятниця, 19 лютого 2016 07:40

Меджліс хочуть заборонити

— Із перших днів окупанти Криму мали завдання ліквідувати Меджліс, щоб наш народ залишився неорганізований і знеособлений, — каже член Меджлісу кримськотатарського народу 61-річний Різа Шевкієв. — Тоді їм буде легше боротися з нами.

15 лютого заступник голови Меджлісу 35-річний Наріман Джелялов отримав позов щодо заборони діяльності організації від прокурора Криму 35-річної Наталії Поклонської.

— Коли я був директором фонду "Крим", у нас у вересні 2014-го почали обшуки, — каже Шевкієв. — У цьому ж будинку був Меджліс. Арештували майно фонду й Меджлісу. Позбавили приміщення й ­транспорту. Наступний крок — повна ліквідація. Більшість ­членів Меджлісу — в Криму. Ми пристосувалися ­засідати по "Скайпу" і приймати легітимні рішення. Звісно, не якісь радикальні. Але тепер нас позбавлять і цього.

Маємо вирішити, як далі чинити спротив. Усі готують пропозиції. Знайдемо вихід. Заморозити роботу Меджлісу не дозволимо. Але рішення ще не прийняте.

Недобудовану Щолкінську атомну електростанцію розберуть на будматеріали для Керченського мосту. Про це повідомили у так званому міністерстві будівництва та архітектури Криму. На звільненому від АЕС майданчику розташують індустріальний парк "Щолкіно".

Росіяни перекинули до Криму оперативно-тактичний комплекс "Іскандер". Відео про це з'явилося в інтернеті 14 лютого. Цей "Іскандер" — зі складу 1-ї ракетної бригади протиповітряної оборони у Краснодарі, каже військовий експерт Костянтин Машовець.

До складу комплексу входять два типи ракет: балістичні і крилаті. Дальність ураження — до 500 км.

— Крим ніколи не входив до складу України, якщо не брати до уваги 1954 року, коли його передали в рамках однієї держави, — заявив екс-прем'єр України Микола Азаров в інтерв'ю російському "Коммерсанту". — Заходу треба буде приймати таку реальність. Калінінград, або Кенігсберг, був колись столицею Прусської держави. Але зараз же нікому з німецьких керівників в голову не прийде сказати: поверни назад Калінінград. Так нікому не прийде в голову ставити питання і про повернення Криму.

Азарова розшукує СБУ з червня 2014 року. Його звинувачують у привласненні, розтраті чужого майна в особливо великих розмірах.

Зараз ви читаєте новину «Меджліс хочуть заборонити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі