середа, 01 квітня 2009 18:25

Марія Білоконь обпекла обличчя целофановим пакетом

23 березня 5-річній Марії Білоконь із міста Калинівка на Вінниччині зробили пересадку шкіри на обличчі. Для цього її батько Василь, 27 років, купив в аптеці ксеношкіру, яку виготовляють зі шкіри молодих поросят. Це найкращий матеріал для пересадки при опіках. Оперували дівчинку в обласному опіковому центрі. Марія мала опіки другого ступеня.

На православне свято Сорок святих, 22 березня, бабуся дівчинки 49-річна Тетяна вирішила спалити на городі сміття та непотріб із горища. Того дня був поривчастий вітер. Марія ходила біля багаття. Її мати Юлія, 25 років, була із чоловіком у будинку.

— Тут чую вереск дитини. Схопилася за лице руками, кричить: "Бабушка, забери з мене цей пакет!" Бачу, а до лиця целофановий кульок прилип. Шкіра злізла зразу. Робили три часа примочки. Поливали холодною водою, — згадує Тетяна.

Дівчинка обпекла лоб, ніс і щоки. Очі та вії не постраждали.

— Думаю, вихідний, не стіратиму. А сміття збирати — вроді не робота. Мене як хтось відмовляв щось робити в цей день. І все рівно нечистий підштовхнув, — плаче жінка.

Біля Марії постійно перебуває мати. Дівчинка після операції ходить, грається з дітьми.

— Вона сильна. Після операції відкрила очі й питає: а що було б, якби в мене волоси загорілися, — розповідає Юлія. — Вони в неї такі густі. Їй було неудобно в пов"язці. Захотіла їсти. Дали їй рисовий супчик.

Марія Білоконь ходить до місцевого дитсадка. Любить гратися із хлопчиками. Мати каже, серед доньчиних іграшок більше автоматів, ніж ляльок:

— Така бойова, непосида. Ну це ж треба — прямо в лице. А вона ж дєвочка. Хазяйка така. Любить зі мною вареники ліпити.

Зараз ви читаєте новину «Марія Білоконь обпекла обличчя целофановим пакетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі