середа, 07 червня 2017 07:00

Малайзійський боїнг збила російська ракета

Ракетний комплекс "Бук", що 2014 року збив малайзійський "Боїнг 777" на Донбасі, належав російській зенітно-ракетній бригаді. Його вирахувала по фотографіях у соц­мережі слідча група "Беллінгкет".

"Фото підтверджує, машина була приписана до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади — військова частина 32406, — кажуть у "Беллінгкет". — Це останній відомий знімок "Бука" перед передислокацією з Росії в Україну. Світлину зробили 2013-го. У мережу потрапила у лютому 2015 року".

На фото — чоловік на тлі "Бука-332". За ним — рожевий контейнер для перевезення ракети "Круг". Військовий займався ремонтом техніки. Про те, що це саме той "Бук", свідчать білі цифри номера, позначки габариту навантаження і транспортні ­марки.

— Вони перебувають у тому ж місці, що й на фотографіях і відео "Бука-332", коли він був у Росії в червні 2014-го і в Україні в липні 2014-го, — кажуть розслідувачі.

Фото механіка зробили на транспортному дворі російської 53-ї ракетно-зенітної ­бригади. Підтверджує це інший знімок, який опублікував курсант у серпні 2014-го. На ньому — той самий рожевий ракетний контейнер і "Бук-332". У ­соцмережі позначене місце — двір 53-ї бригади в селищі Маршала Жукова, неподалік Курська. Розслідувачі знайшли механіка та виявили інші фото "Бука" на його сторінках у соцмережі.

Зараз ви читаєте новину «Малайзійський боїнг збила російська ракета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі