середа, 29 квітня 2009 07:08

Люди здали на водогін 230 тисяч гривень

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

Уже місяць у селі Кислицьке Томашпільського району Вінниччини працює водогін. Його збудували за гроші селян та бюджетів району й області.

Кислицьке було найпроблемнішим щодо водопостачання у районі. Сусідній Вапнярський молокозавод щодня зливав на землі села близько 100 т сироватки, яка потрапляла в ґрунтові води.

У селі було 24 криниці. Але вони замулювалися, і з часом 609 жителів залишилися без води.

— Вибурили свердловину. Тепер 134 сільських двори мають водорозбірні колонки з чистою артезіанською водою, — каже землевпорядниця сільради Галина Дмитрук, 41 рік.

Вартість проекту — 490 тис. грн. Селяни здали 230 тис. грн. З обласного та районного бюджетів надійшло ще 260 тис.

— Важко мені одній. Криниця внизу. Тягнула воду мотузкою з відром без корби. Носити доводилося під гору 300 метрів. Тепер, спасибі, колонка у мене на подвір"ї, — тішиться 80-річна Євдокія Сорокіна.

Питна вода подається у дитсадок, фельдшерсько-акушерський пункт. У селі є три башти. Воду в них закачують вночі, коли тариф на електрику найдешевший. Кожен двір установив лічильник. За "куб"  люди сплачують по 3 грн.

— За програмою "Чиста вода" в Томашпільському районі ми розробили чотири проекти централізованої подачі води в селах Липівка, Гнатків, Пилипи-Борівські, Олександрівка. У Пилипах-Борівських уже поміняли 1,2 кілометра центрального водогону по селу, відремонтували башту, — додає голова Томашпільської райдержадміністрації Анатолій Олійник, 49 років.

Зараз ви читаєте новину «Люди здали на водогін 230 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі