четвер, 21 липня 2011 05:15

Кубок до Євро-2012 охороняли з автоматами

Автор: фото: Павло ПАЛАМАРЧУК
  Охоронці хапають за руку дівчину, яка торкнулася кубка переможцеві Євро-2012, що його презентували в їдальні Львівської пивоварні 19 липня
Охоронці хапають за руку дівчину, яка торкнулася кубка переможцеві Євро-2012, що його презентували в їдальні Львівської пивоварні 19 липня

— Так класно сфотографуватися з кубком. Жаль тільки, що його в руках потримати не можна. Тоді б узагалі круто було. А то фоткаєшся, як постамент біля постаменту, — каже менеджер Павло Рибка, 24 роки.

У вівторок 19 липня в їдальні Львівської пивоварні експонують головний трофей європейської першості — кубок УЕФА Євро-2012. Його доправили сюди на прохання одного з головних генеральних спонсорів чемпіонату "Карлсберг груп".  Кожен із відвідувачів, які прийшли за запрошеннями, може сфотографуватися з ним на згадку. Фотографії одразу ж безкоштовно роздруковують і розкладають на столику біля виходу, щоб можна було забрати світлину.

Кубок стоїть на підвищенні з логотипом чемпіонату Європи. Його стережуть двоє охоронців. Мають автомати і пістолети.

Перед трофеєм збираються понад дві сотні людей. Усі хочуть якнайшвидше сфотографуватися з ним. Хтось з дівчат торкається його. Охоронці схоплюються, хапають її за руки.

— Презентація кубка є історичною подією для міста, — розказує генеральний директор компанії "Славутич", яка входить до "Карлсберг груп", 43-річний Петро Чернишов. — Ми перші зі спонсорів, які привезли його до Львова. Пробуде тут тільки день. І навряд чи коли-небудь удруге приїде сюди.

20 липня нагороду привезли до Києва, потім повезуть до інших міст — учасників чемпіонату.

Вирішальний матч Євро-2012 відбудеться в столиці України 1 липня. Там і вручать кубок.

 

Завважки понад сім кілограмів

Першу модель кубка чемпіонатів Європи з футболу створив паризький ювелір Мішель Шобійон. Її експлуатували 45 років. 2008-го до чемпіонату Європи, який відбувався в Австрії та Швейцарії, трофей змінили — він став на 18 см вищий, срібну основу збільшили. Сьогодні він заввишки 60 см і завважки 7,6 кг. Імена переможців чемпіонатів Європи, що їх нанесли на постамент раніше, тепер містяться ззаду кубка.

 

Зараз ви читаєте новину «Кубок до Євро-2012 охороняли з автоматами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі