вівторок, 11 червня 2013 06:00

Кличко не приїхав на акцію опозиції до Хмельницького

Понад 3 тис. людей прийшли на акцію опозиції "Вставай, Україно!" 9 червня у місті Хмельницький. Колона мітингувальників рушає з площі біля кінотеатру ім. Шевченка до майдану Незалежності. Скандують: "Банду — геть!", "Зека— геть!".

Перед людьми виступають лідери фракцій "Батьківщина" та "Свобода" Арсеній Яценюк і Олег Тягнибок. Голови фракції УДАР Віталія Кличка немає, як і на акції в Донецьку 31 травня. Він скасував візит в останню мить з невідомих причин.

— Про жодне згортання акцій у майбутньому мова не йде, — каже під час виступу 39-річний Арсеній Петрович. — Більше того, ми розширимо формат "Вставай, Україно!". Поїдемо по менших містах, будемо добиратися до кожного села, до кожного району для того, щоб люди відчули, що ми хочемо зробити разом з народом України і як. 2015 року українці скажуть "ні" Януковичу, "так" — європейській Україні, новому українському президенту, новому уряду і новій Верховній Раді.

Наступний мітинг відбудеться у Миколаєві. Коли саме, поки що невідомо. Хоча 29 травня ув'язнена екс-прем'єрка Юлія Тимошенко у листі закликала опозицію припинити акцію "Вставай, Україно!".

— Мітинги показали, що їх варто проводити незважаючи ні на що. Якщо опозиція залишиться у телевізорі, то і її прихильники будуть віртуальні, — вважає політолог 38-річний Олександр Палій. — Мобілізувати таких людей при потребі дуже важко. З іншого боку, акції — надто формалізовані. Опозиціонери працюють для картинки. Не вистачає особистого контакту з людьми. Лідери виступили на мітингу і роз'їхалися по своїх справах замість того, щоб говорити з прихильниками. Партійні структури повинні проводити мобілізацію активних людей під час таких акцій. Адже один ідейний — вартий сотні проплачених. Не важливо, скільки саме прихильників опозиції зберуться у районних центрах. Вони побачать лідерів на власні очі, почують їхні слова і відчують реальний контакт. Сьогодні з'явилося дуже багато людей, які хочуть включитися в боротьбу не за гроші. Їх слід максимально мобілізувати. Але опозиція займається цим дуже слабенько. Нестор Махно свого часу після мітингу організовував застілля на тисячу людей. Наступного дня у нього з'являлася тисяча прихильників.

Зараз ви читаєте новину «Кличко не приїхав на акцію опозиції до Хмельницького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі