середа, 30 серпня 2006 18:07

Із лікарні втекли хворі на дифтерію

Двоє підлітків із Луганська минулого понеділка вибили вікно в палаті дитячого інфекційного відділення поліклініки і втекли. Напередодні в 11-річного Петра Скрипника і на п"ять років старшого Миколи Марченка виявили вірус дифтерії. Хлопці жили в обласному притулку для неповнолітніх.

— Із дітьми з притулку ми постійно маємо проблеми, — поскаржилася "ГПУ" 48-річна лікарка Людмила Ліньова. — Чотирирічні малюки зубами рвуть матраци і ріжуть підлогу. Що вже там казати про підлітків.

Микола й Петро одразу попередили, що в лікарні затримуватися не збираються. Того ж дня пообіцяли вибити вікна-двері й утекти.

В інфекційному відділенні поліклініки з дітьми чергують один лікар, медична сестра та санітарка. Вгледіти за кожним із пацієнтів вони не встигають.

— У нас навіть решіток металевих нема на вікнах, — бідкається Людмила Ліньова. — Ми зверталися до міліції, але вони лише фіксують злочини. Записали, скільки побили вікон і виламали замків, та й поїхали.

Небезпека загрожує не тільки життю підлітків-утікачів, але й здоров"ю людей, з якими вони контактуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Із лікарні втекли хворі на дифтерію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі