вівторок, 20 грудня 2016 06:10

Хакери знеструмили кілька районів

— Дивилися з дружиною телевізор, раптом погасло світло. Спершу думав, що то тільки в нашому будинку. Виглянув у вікно — темно в усьому кварталі. Через півгодини ввімкнули, — розповідає 42-річний Валерій Скрипченко, житель Ірпеня.

17 грудня через аварію на високовольтній лінії о 23:53 в окремих мікрорайонах Києва зникла електрика. Без світла залишилися будинки на окремих вулицях Оболоні, Мінського масиву, Виноградаря, Борщагівки, Академмістечка та у приміських Гостомелі, Бучі, Ірпені. Ремонт тривав до 4:00.

— Частину Києва і районів області знеструмила кібератака, — розповідає 38-річний Всеволод Ковальчук, глава націо­нальної енергетичної компанії "Укренерго". — На підстанції "Північна" стався збій в автоматиці керування. Наші фахівці перевели обладнання в ручний режим керування. За 30 хвилин почали відновлювати живлення. За годину й 15 хвилин зробили це в повному обсязі. З'ясовуємо обставини, працює комісія. Поки що основною версією є зовнішнє втручання через мережі передачі даних. Наші фахівці з кібербезпеки обіцяють надати звіт найближчим часом.

Торік хакери знеструмили Івано-Франківщину. Тоді в атаці запідозрили Росію.

Зараз ви читаєте новину «Хакери знеструмили кілька районів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі