четвер, 15 липня 2021 14:10

Гадюки атакують людей

З початку липня в Україні збільшилася кількість нападів змій на людей. На Івано-Франківщині минулого тижня плазуни покусали сімох осіб.

16-річний житель села Казанів Коршівської ТГ потрапив до реанімації з анафілактичним шоком після укусу. Ще одного підлітка змія вкусила на дитячому майданчику в селі Кінчаки Дубовецької ТГ. Це 23-й випадок з початку року в області.

На Львівщині змії нападали на людей щонайменше 14 разів. З них п'ять — з початку місяця. Серед постраждалих — двоє дітей.

— Кусають людей гадюки — єдині отруйні змії України. Така поведінка плазунів не є аномальною, — каже герпетолог Олексій Марущак, 27 років. — Триває час відпусток і відпочинку на природі. Люди йдуть у місця, де живуть змії. Тварина вважає, що на неї хочуть напасти. Тому захищається.

Змії — холоднокровні.

— Зараз спекотна погода. Що швидше вранці змія прогрілася, то вона активніша, — додає Марущак. — Може переповзати, шукаючи поживу — переважно гризунів. Тому опиняється там, де її раніше не помічали. Збільшення популяції змій в Україні не фіксували. Просто в мережі активніше публікують інформацію про кожен випадок. Щоправда, помічаємо поширення неотруйного водяного вужа. З південних областей — у північних регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Гадюки атакують людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі