середа, 20 січня 2010 07:49

До завалів перестали подавати тепле повітря

Учора луганські рятувальники відключили установку, якою подавали тепле повітря до завалів міської лікарні N7. Вони майже не сподіваються відшукати живими людей, котрі опинилися під бетонними уламками будівлі.

— Уночі було 18 градусів морозу. Вижити за такої температури без теплого одягу нереально. У понеділок до завалів подавали тепле повітря, аби постраждалі не загинули від переохолодження. У вівторок установку відключили, — розповідають "ГПУ" в прес-службі головного управління МНС Луганщини.

Невідомою залишається доля ще восьми людей, які перебували 18 січня на момент вибуху в кардіологічному та пульмонологічному відділеннях. Імовірно, вони під завалами.

Протягом доби після вибуху кисневого балону в сьомій міській лікарні Луганська рятувальники витягли з-під завалів шістьох людей — чотирьох жінок і двох чоловіків. Їх відвезли до лікарні. Двоє врятованих — 50-річний чоловік і 30-річна жінка — перебувають у вкрай важкому стані. Стан решти потерпілих — двох молодих жінок, пенсіонерки і 36-річного чоловіка — важкий.

Унаслідок вибуху загинули вісім людей. Їхні тіла винесли зі зруйнованої будівлі, сімох — упізнали. За даними луганських рятувальників, двоє загиблих — працівники лікарні, п"ятеро — пацієнти.

Руїни цілодобово розбирають 156 рятувальників, до місця підігнали підйомний кран. На трьох прольотах лікарняного корпусу зняли покрівлю. Роботами керує міністр Володимир Шандра.

Уряд виділив 20 млн грн на ліквідацію наслідків вибуху. Рідним загиблих виплатять по 200 тис. грн. Прокуратура Луганської області порушила за фактом загибелі людей кримінальну справу.

Зараз ви читаєте новину «До завалів перестали подавати тепле повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі