пʼятниця, 05 серпня 2011 05:45

До весілля готуються три місяці

Найбільше весіль гуляють у серпні–вересні — між церковними постами. Цьогоріч Успенський піст завершується 28 серпня, а Різдвяний починається 28 листопада. Про що треба подбати завчасно?

— Своє весілля організовувала сама. Батьки — люди в возрасті, я в них пізня дитина, а свекрам не дуже хотілося тратитися, — розповідає полтавка Тамара Бережна, 25 років. Торік у серпні вийшла заміж. — Замовляла кафе. Половину страв готувала дома. Не розщитала, багато салатів лишилося і поскисали. Ніч перед весіллям пахала на кухні та прибирала в хаті. Наступного дня очі злипалися.

Часто замовляють організацію весілля "під ключ". Це коштує від 2 тис. грн.

— До свята готуються за три місяці. Тільки подали заяву до загсу — шукайте ресторан, — радить Тетяна Яковенко, 25 років, із весільної дизайн-студії "Лав сторі" в Полтаві. — Про бенкет можна домовлятися раніше. У весільний сезон на хороші заклади великий попит. Розраховуйте, щоб усі гості помістилися в одній залі. Добре, якщо танцмайданчик під накриттям — буде де сховатися, як набіжить дощ. Біля ресторану має бути під'їзд, аби помістилися машини весільного кортежу і гостей. Бажано, щоби був кондиціонер. Рекомендую сходити до ресторану як відвідувач. Зможете оцінити й обслуговування, і кухню.

Наступний етап — добір фотографа та відеооператора. Фотокнига коштує від 3 тис. грн, за відео беруть від 4,5 до 10 тис. грн.

— Три-п'ять років тому весільне відео прикрашали вирізками з мультиків, накладали квіточки, рамки. Зараз затребувані романтичні фільми, ліричні кліпи, — продовжує Тетяна. — Коли відеооператор показує нарізку з багатьох весіль, він вибирає найвдаліші. Аби побачити справжню якість, беріть одну роботу і дивіться від початку до кінця. Так само з фотографом.

За два місяці купують весільне вбрання. Якщо в нареченої біла сукня, нареченому підбирають костюм у холодних тонах — блакитний, синій, чорний. Якщо сукня бежева — коричневий.

— Коли наречена вагітна, поспішати з одягом не треба. Одна клієнтка зарані вибрала плаття, а перед весіллям ледве влізла, — продовжує Тетяна. — Таким підійде грецький фасон із завищеною до грудей талією. Худорлявим підійдуть вузькі наряди, повним — корсетні з пишними спідницями. Довгу фату беруть під завужену сукню, а до пишної личить коротка у кілька ярусів.

Різниця між прокатом і купівлею сукні — 500–600 грн.

— Разом з одягом беруть три весільні рушники. "На щастя, на долю" стелять молодятам під ноги у загсі. З "Хлібом-сіллю" батьки зустрічають під рестораном. Третій рушник — під короваї, — долучається до розмови Юлія Бречко, 24 роки, з дизайн-студії "Лав сторі". — Відразу купляють дрібниці — подушку під обручки, квіти-бутоньєрки для свідків. Лєнти з написами вже не в моді.

— Купують парки: пару фужерів, ложок і пляшок, — додає Тетяна. — Їх зв'язують червоними стрічками, у день весілля ставлять на стіл молодих. У першу річницю розпивають пляшку з дня весілля. Краще брати коньяк чи мартіні. Шампанське за рік може скиснути.

Обручки купують за два-три місяці перед одруженням. Модні у формі шайби з рівними краями.

Машини у весільний кортеж добирають однієї марки й одного кольору. Або ж білу — для нареченої, чорні — для жениха та гостей.

— Наречена приносить фото сукні, під нього вибираємо образ. За пару тижнів до весілля робимо пробні зачіску і макіяж, — говорить Наталія Бутенко, 33 роки, директор і майстер полтавської студії краси "Едем". — Якщо дівчина мало фарбується, не треба робити з неї Мальвіну. У колег були випадки, наречена побачила себе в дзеркалі, розплакалася і пішла вмиватися.

Весілля в тематичному стилі роблять на невелику кількість гостей.

— До 30 — максимальна кількість людей для такого дійства, — радить Тетяна Яковенко.

Зараз ви читаєте новину «До весілля готуються три місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі