четвер, 20 вересня 2007 07:09

Дмитра Халаджи переїхали три "газелі"

Минулої неділі в Луганську важкоатлет Дмитро Халаджи, 28 років, установив світовий рекорд. На Театральній площі міста його переїхали три "газелі" загальною вагою 8400 кг.

Спортсмен розповів, що готувався до рекорду кілька років. Спочатку не хвилювався, але під час виступу відчував, як "жах завив у душі".

Лише тиждень тому Дмитро встановив інший рекорд у Донецьку, коли жителі святкували День визволення Донбасу. Там він підняв трубу вагою 860 кг, а за 10 хв. — ще одну, 1022-кілограмову. Це досягнення потрапило до Книги рекордів України. Халаджи казав, що до нього готувався півтора місяця.

За плечима Дмитра Халаджи вже 18 рекордів. Перший він установив у Москві 2005 року — мізинцем підняв каміння вагою 151 кг. Тоді президент Росії Володимир Путін подарував йому золотого годинника.

У дитинстві Дмитро Халаджи сильно обпікся окропом і 3 роки провів у лікарні. Там читав книжки про руських богатирів. Мріяв вирости й бути таким, як вони.

Минулого року губернатор американського штату Каліфорнія, Арнольд Шварценеґґер запрошував Халаджи на свій фестиваль "Арнольд-класік". Але Дмитро не поїхав, бо не мав грошей. Нині силач працює у місті Комсомольськ на Донеччині тренером у дитячій спортивній школі.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Халаджи переїхали три "газелі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі